Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, dün yasalaşan iç güvenlik paketine tepki gösterdi. Paketin demokrasiye, özgürlüklere müdahale olduğunun altını çizen Öznur, paket ile Cumhurbaşkanlığı'na örtülü ödenek ve istihbarat toplama yetkisinin verilmesinin de yanlış olduğuna vurgu yaptı.

Saraya bağlı bir istihbaratın zaten olduğunu anlatan Öznur, örtülü ödenek ile artık telefonlarda paraları sıfırlamanın konuşulmayacağını ifade etti. “Saraya örtülü ödenek verildi, bu ne demek biliyor musunuz, hani bundan önce paraları sıfırlamak vardı ya, ayakkabı kutuları da banka şubesi olmuştu, kara paracılar hayırsever olmuştu. Şimdi artık telefonlarda paraları sıfırlamayı konuşmayacaklar.” diyen Öznur, kimsenin örtülü ödeneğin nereye gittiğini bilmeyeceğini hatırlattı.

Örtülü ödenekten kimlerin nemalanacağını, kimlere ne paralar akıtılacağını soran Öznur, “İç güvenlik paketi faşist rejimlerde, komünist rejimlerde olur, baas rejimlerinde olur. Burası muhaberat rejimi mi, demokrasiden bahsediyoruz, faşist rejimlerde olan sıkıyönetim paketlerini Meclis'ten geçiriyoruz. Bugün bir parti devleti oluşmuş. Sayın Cumhurbaşkanı, Putin’e özendi. Putin’e özenme, faşistlere özenme, baasçılara özenme, Esatlara özenme, demokrasinin yanında yer al, milli iradenin yanında yer al. Modern şahsiyet Muhsin Yazıcıoğlu var.” dedi.

"BBP İLE SEÇİM İŞBİRLİĞİNİN YÜZDE 12 ETKİSİ OLUR"

Konuşmasında, MHP-BBP seçim işbirliğine de değinen Öznur, Türk milletinin böyle bir seçim işbirliğini istediğini anlattı. BBP’nin hakkaniyet, adalet ve samimiyet zemininde bir seçim işbirliğine var olduğunu ifade eden Öznur, “Mütedeyyin kesimler de böyle bir seçim işbirliğine büyük destek vermektedir. Bağımsız anket şirketlerinin yaptırdığı anketlerde çıkan sonuçlar, BBP ve MHP seçim işbirliğine ilginin büyük olduğunu ortaya koymuştur. Hatta bu işbirliği seçim işbirliğinin yüzde 20’lerin üstünde olduğunu, hatta bu işbirliği olursa bir kampanya ile yüzde 30’lara çıkacağını bu konu üzerine araştırma yapan anket şirketleri açıkça ifade etmektedir. Böyle bir seçim işbirliği olursa AKP sandığa gömülür, AKP’nin 13 yıllık iktidarı tarihe bile karışabilir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin; PKK ve Kürdistan açılımından azgınlaşan, bölücülükten, para kasa ilişkilerinden, paraların sıfırlanmasından, hırsızların korunmasından, otoriterleşen parti devleti uygulamalarından, iflas eden gayri milli dış politikasından vb. birçok durumdan dolayı tedirgin olan, daha önce AK Parti’ye oy kullanan ciddi bir seçmenin MHP ve BBP seçim işbirliğine destek vereceğini anlatan Öznur, “Saray ve AKP bundan korkuyor, saray ve çevresi ve onların kontrolündeki diğer kesimler MHP ve BBP seçim işbirliğinin hayata geçmemesi için hummalı bir çalışma ve algı operasyonu yürütmektedirler.” şeklinde konuştu.

BBP’nin, bir pazarlık partisi değil dava partisi olduğu uyarısında da bulunan Hakkı Öznür, “BBP ile yapılacak seçim işbirliğinin yüzde 12 civarında seçime etkisi olduğunu, kamuoyu anketçileri söylemektedir. BBP seçim işbirliğine kendisini endekslemiş değildir. Olursa iyi olacağı, camialarımız ve ülkemiz adına olumlu sonuçlar doğuracağı kanaatinde. Kendisine yakışan yapıcı, olumlu, samimi tavrını göstermiştir ve göstermeye de devam edecektir.” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim