MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "21. yüzyıl barışın yılı olacaktır. 21. yüzyıl, Kürt sorununun demokratik yollarla çözüldüğü ve Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacaktır.” dedi.

        Batman Cumhuriyet Meydanı'nda Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir miting düzenlendi. Batmanlı kadınların yoğun ilgi gösterdiği mitingdeki konuşmasına "Sayın Öcalan'ın hepinize selamını getirdim." diyerek başlayan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın, "Tüm Dünya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor. Kadın özgürleşmediği sürece bir halk ve bir toplum asla özgür yaşayamaz. Kadının özgürlüğü bu coğrafyanın özgürlüğüdür." dediğini aktardı.

        23 Şubat'ta Öcalan ile görüştüklerini hatırlatan Buldan, “İşte bu görüşmenin vermiş olduğu heyecan, onur ve gururla ilk kez Batman'a geldim ve ilk kez sizinle birlikteyim. Bu sürecin içinde olmak, bu sürecin bir parçası olmak da bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Ama Sayın Öcalan'ın bir sözü var; 'Bu süreçte herkesten destek bekliyorum. Aydınlardan, sanatçılardan, Kürtlerden, Türklerden, Ermenilerden herkesten destek bekliyorum. Bu sürece katkı sunmalarını bekliyorum.' Niye bunu istiyoruz. Özgür bir gelecek demokratik bir Türkiye için istiyor bunu. Bunun adını ne koyarsak koyalım, ister İmralı süreci, ister barış süreci, istersek de çözüm süreci diyelim. Adını ne koyarsak koyalım bu süreci en iyi şekilde götürmek, bir barış süreciyle noktalamak ve akan kardeş kanının durması için her birimiz üzerimize düşen görevi, sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek durumundayız.” diye konuştu.

        Her koşulda Abdullah Öcalan'ın arkasında olacaklarını kaydeden Buldan, Öcalan'ın muhatap alınmadan bu sorunun çözülemeyeceğini yıllar önce de söylediklerini ve bugün muhatap alındığını dile getirdi. Buldan, barış sürecini sabote edenlere inat bu süreci devam ettireceklerini kaydetti.

        Buldan, şunları kaydetti: “Bu halk baskılara maruz kalarak Öcalan’ın arkasında olduğunu her zaman dile getirmiş ve her zaman bunu ispatlamıştır. Bu gün bir kez daha Batman’da bu sürecin arkasında olduğumuzu ve barış sürecine katkı sunacağımızı ifade ediyoruz. Bu süreci sekteye uğratmaya, sabote etmeye çalışanlar olacaktır. Tıpkı Sakine’yi, Leyla’yı ve Fidan’ı Paris’te katleden güçler gibi. Yüreklere ve beyinlere sıkılan kurşunlar bu süreci sabote etmeye engel olmayacaktır. İki gün önce görüşme notlarını basına sızdıranların da bu süreci sabote etme amacıyla bunu yaptığını çok iyi biliyoruz. Her ne olursa olsun önümüze engel de çıkarsalar, sabote etmeye çalışsalar da biz bu barış sürecinde varız. Önümüzde engel tanımıyoruz. Barış süreci için elimizi bir kez daha havaya kaldırıyoruz. 21. yüzyıl barışın yılı olacaktır. 21. yüzyıl Kürt sorununun demokratik yollarla çözüldüğü bir yol olacaktır. Ve 21. yüzyıl, Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacaktır."

Editör: TE Bilisim