BDP'den tutanakların sızması ile ilgili son açıklama geldi. BDP tutanakları sızdıranları açıkladı. BDP, 2 Parti Meclisi üyesinin PM Toplantısı'na ara verildiğinde kimsenin bilgisi ve onayı olmadan tutanakları çoğalttıklarını bildirdi. BDP'den yapılan açıklamada "Metnin çoğaltılmaması kararına rağmen onay almadan ve kimseye bilgi vermeden iki Parti Meclisi üyemiz tarafından tutanak çoğaltılmıştır. İki parti meclisi üyemiz tutanakları çoğalttı. Tutanakları çoğaltan iki PM görevlisi istifa etti. Bir BDP görevlisi gazetecinin fotoğraf çekmesine izin verdi. İki parti Meclisi üyesi ve basın sorumlusunun işine son verildi" denildi.

BDP tutanakları sızdıranları açıkladı. BDP "Parti Meclisi üyemiz Rauf Kocaman ve Resul Baykara kimsenin izni olmadan tutanakları kendileri için çoğaltılmıştır" ifadelerini kullandı. BDP'nin tutanakları sızdıranlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Basın bölümünden Ali Özgüç tutanakları gazeteci Alper Atalay'ın metin üzerinden fotoğraf çekmesine izin verdi. Milliyet'te yayınlanan tutanak resminin bir fotoğraf kaydı olduğu anlaşılmıştır" denildi. Ali Özgüç'ün görevine son verildi.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

Açıklamada, çözüm sürecine ait olduğu iddia edilen tutanakların basında yer almasıyla ilgili PM üyeleri M. Rauf Kocaman ve Resul Baykara'nın kendi sorumluluklarının farkında olarak öz eleştiri mahiyetinde PM üyeliklerinden istifa ettiği belirtilerek, ''Partimizin basın biriminde çalışan Ali Özgüç tutanakları parti yönetimine haber vermeyerek bir basın çalışanıyla paylaştığı için işine son verilmiştir'' ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim