CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, bedelli askerlikten elde edilen gelirin şehit yakınları ve gazilere verilmediğini, Suriyeli muhaliflere harcanmaya başlandığını ileri sürdü.

Baydar, bir grup gaziyle düzenlediği basın toplantısında, iktidarın, ülkenin gerçek sahipleri olan şehit aileleri ve gaziler üzerinde oyunlar oynadığını savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Referanduma evet demek, şehit aileleri ve gaziler için pozitif ayrımcılık demektir’ dediğini belirten Baydar, ”Gazilerimiz burada, pozitif ayrımcılığı gören var mı?” dedi.

Erdoğan’ın bedelliden elde edilecek gelirin de şehit aileleri ve gazilere dağıtılacağını söylediğini ifade eden Baydar, ”Şehit ailelerine ve gazilere vereceğiz diyerek bedelliden topladığınız paraları, onlara vermediniz,kandırdınız.

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

3 yıl önce onlara iş verileceğini söylediniz. Sadece şehit ailelerine verdiniz. Gaziler unutuldu. En azından tedavi esnasında kendi iş hakkını ailelerine verenlere bu ikinci hak verilmeliydi. Şehit ailelerinin ve gazilerin maaşlarına zam dediniz, yalan çıktı. Madalya maaşı dediniz, yine palavra oldu” diye konuştu.

BEDELLİ PARALARI SURİYE’YE GİTTİ

Şehit aileleri ve gazilerin deney tahtasına çevrildiğini ileri süren Baydar, bedelliden toplanan paraların ne yapıldığını sordu. Baydar, ”Bu paralar şehit yakınları ve gazilere verilmedi. Suriye’deki rejimi devirmek isteyen Hükümet’in de açık açık desteklediği Suriyeli muhaliflere harcanmaya başlandı. Yazıktır, daha da ötesi günahtır” dedi.

BU NASIL BİR ALDATMACA?

Engelli, şehit aileleri, gaziler ve 65 yaş üstü olanların ücretsiz seyahat edeceklerine yönelik haberler verildiğini, ancak bununla ilgili yasaların geçmişte çıkarıldığını ifade eden Baydar, şöyle konuştu:

”Bu nasıl bir aldatmaca? Sayın Başbakan, siz daha piyasada yokken, bu memlekette şehitler, gaziler, tüm ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyordu. İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylüyorsunuz. Yeni verdiğinizi söylediğiniz tüm haklar zaten vardı. Artık yeter, insanların manevi duyguları ile oynamayın, şehit ailelerinin ve gazilerin haklarını gasp etmekten vazgeçin. Siz ilk önce kendi belediyelerinize yazı gönderin de şehit ailesini, gaziyi beleşçiler diye otobüsten indirmesinler. Siz kim, şehidin, gazinin adını ağzına almak kim? Elinizi şehit ailelerinin ve gazilerimizin üstünden çekin.

Editör: TE Bilisim