Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
 Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan MHP Siyaset Okulu'nu ziyaret etti. Ahmet Hakan MHP Siyaset Okulu'nda 'Medya ve Etik' konulu toplantıya katıldı.

Ahmet Hakan, MHP Liderlik ve Siyaset Okulu'nun ''Medya ve Etik'' konulu toplantısında katılımcıların sorularını yanıtladı. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, MYK Üyesi Faruk Bal ve Iğdır Milletvekili Sinan Oğhan katıldı.

Ahmet Hakan, sosyal medyanın siyasetteki rolüne ilişkin de şu değerlendirmeleri yaptı: 
 
''Biraz karışık bir iş. Nerede başlıyor nerede bitiyor. Henüz daha taşlar sosyal medya alanında yerine oturmuş değil. Doğru kullanım, pratiklerde bulunacak. Bir geleneği yok. Kalıplaşmış doğruları yok. O yüzden zor bir alan. Siyasi partilerin orada nasıl mevcudiyet göstereceklerine dair bir veri yok. Halka nutuk atma, kendi siyasi propagandasını, ağır propaganda dili içinde görüyorum. Çok yanlış bir şey. Bunu kullananlar sosyal değil antipatik kalıyorlar. Bir dil var. Bunu bulmaları lazım. Kendi ilişki üslubuyla bunu yakalaması lazım.''

BEN MİLLİYETÇİ BİRİ DEĞİLİM

Milliyetçilik meselesinin kendisi için biraz çetrefilli olduğunu ifade eden Ahmet Hakan, ''Ben milliyetçi biri değilim. Fakat benim milliyetçi bir insan olmamam, milliyetçi duyguları taşıyan insanları küçümsememe, onları aşağılamama izin vermez. Ben MHP'lilerle ilgili hiçbir yazımda 'siyah takım, beyaz çorap' yazmadım. Ben de geçmişte beyaz çorap giymiştim. Melih Gökçek nereden bulduysa onu yayınlamış. Sadece doğuştan kazanılmış bir özelliğe teslimiyet fikrini içinde barındırdığı için milliyetçilik meselesine uzağım. Tartışabiliriz, beni ikna edebilirsiniz belki ama doğrularımdan vazgeçmem. Çorap meselesi benden çıkmadı'' ifadelerini kullandı.

Türk medyasının güç karşısındaki tutumunun ''teslim olmak'' olduğunu savunan Hakan, 28 Şubat'ta Kanal 7'ye davet ettiği halde gelmeyenlerin bugün iktidarın destekçisi olduklarını ileri sürdü. Hakan, ''O günlerde başörtüsü karşıtı yazı yazanlar şimdi, başörtüsü lehinde yazıyorlar. Kimsede hiç yüzleştirmiyor'' dedi.

Hakan kendisini nasıl tanımladığına dair bir soruya ise ''Bir insan kendisini tek bir kelime ya da iki kelime ve kavramlarla ifade edemez. İnsan kendini ifade edebilmek için birçok kavrama ihtiyaç duyar. İnsan çetrefilli bir varlıktır. Ben hiç bir zaman kendimi bir iki kelimeyle ifade etmek istemem''yanıtını verdi.

Bugün, 28 Şubat döneminde yaptığı haberlerle tepki çeken bir basın kuruluşunda çalıştığının hatırlatılması üzerine Hakan, 28 Şubat'ta medyanın ikiye bölündüğünü bir tarafta Kanal 7'nin diğer tarafta ise medyanın tamamının bulunduğunu öne sürdü. Hakan, ''Bir tek Ertuğrul Özkök varmış gibi... 'Al anahtarları, okulları' diyenler için bir şey demiyoruz, onların teslimiyetini konuşmuyoruz. Direniş o zaman için olmadı. Teslim olundu'' değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim