Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, siyasetçinin her zaman her yerde hesabını vermesi gerektiğini söyledi. Hak etmediği halde Yüce Divan'a gönderildiğini belirten Çakan, Yüce Divan'a hesap vermenin huzuru içinde olduğunu kaydetti.

Oy birliğiyle beraat eden tek siyasetçi olduğunu vurgulayan Çakan, "Arzu ederdim ki Yüce Divan'a sevk edenler, Yüce Divan'dan korkmasınlar. Huzur içinde gitsinler, eğer hiçbir şey yapmadılarsa, suçlu değillerse huzur içinde benim gibi yargılansınlar ve kapıdan çıkarken de yargılanmanın onurunu yaşasınlar. Ama hiç böyle davranacaklarını zannetmiyorum." dedi.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan kayıt yaptırdı.

Babası Mehmet Gürün ile birlikde gelen Tülay Selamoğlu, Meclis personeli tarafından çiçek ve çikolata ile karşılandı. Yeni milletvekili Sarıhan, mazbatasını teslim etti, oylama ve yoklama için parmak izi verdi ve gerekli bilgi formlarını doldurdu. Rozetini ise baba Gürün kızına taktı. Koalisyonu, yöneticilerin değerlendireceğini dile getiren Selamoğlu, çok fazla yorum yapmaktan kaçındı. Bunun üzerine gazeteciler baba Mehmet Gürün'e soru sorunca araya yine milletvekili Selamoğlu girip yorum yapmasına izin vermedi. "Sen bir yorum yapma baba. O bir baba, milletvekili olan benim." dedi. Baba Mehmet Gürün, çocuklarının böyle yerlere gelmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar da çocuklarıyla birlikte geldi. Rozeti de çocukları taktı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, çözümde ortaklaşan ve çözümü ülkenin en önemli meselesi olarak gören partilerin önce koalisyon kurması gerektiğini ifade etti. MHP'nin koalisyon için bir takım ön şartlar ortaya koyduğunu dile getiren Durmaz, bunları kabul edenlerle görüşebileceklerini belirtti. Hükümet etme sorumluluğundan kaçmak gibi bir durumları olmadığını anlatan Durmaz, şartları kabul edildiğinde ona göre tekrar konunun masaya yatırılabileceğine dikkat çekti.

HDP'nin içerisinde bulunduğu doğrudan yada dolaylı bir oluşum içerisinde olmayacaklarını dile getiren Durmaz, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanının yazdığı kitapla ilgili görüş ayrılığının daha önce de kamuoyuna çeşitli şekillerde yansıdığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vesayetlerle mücadele ederek geldiklerini söylediğini hatırlatan Durmaz, bugün Davutoğlu ve iktidarın önündeki en büyük vesayetin Erdoğan olduğunu savundu. Tüm şartlar ve yollar denendikten sonra bir çıkış yolu bulunamadağı takdirde erken seçim olabileceğini belirten Durmaz, bir sonuç çıkmazsa seçimin gündeme geleceğini söyledi. "Birilerinin bizi, muhalefeti seçimle tehdit etmesini doğru bulmadığımızı ifade ettik." diyen Durmaz, tüm yolların denenmesini istedi.

MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, siyasetçinin her zaman her yerde hesabını vermesi gerektiğini vurguladı. Onlardan bir tanesinin de kendisi olduğunu hatırlatan Çakan, hak etmediği halde Yüce Divan'a gönderildiğini savundu. Yüce Divan'a hesap vermenin huzuru içinde olduğunu dile getiren Çakan, oy birliğiyle beraat eden tek siyasetçi olduğunu ifade etti. Yüce Divan'da yargılanmanın onurunu taşıdığını anlatan Çakan, şöyle devam etti: "Arzu ederdim ki Yüce Divan'a sevk edenler, Yüce Divan'dan korkmasınlar. Huzur içinde gitsinler, eğer hiçbir şey yapmadılarsa, suçlu değillerse huzur içinde benim gibi yargılansınlar ve kapıdan çıkarken de yargılanmanın onurunu yaşasınlar. Ama hiç böyle davranacaklarını zannetmiyorum. Türkiye'de yaşayan yurttaşlarımız her zaman her şeyi açık ve net olarak gördüler. İnşallah onlar da gelecekte yargılanır diye düşünüyorum. Yargılanmasalar dahi MHP'nin bir milletvekili olarak yargılanmaları konusunda her türlü girişimde bulunacağımızı genel başkanımız ifade etti, ben de ifade ediyorum."

Koalisyon konusunda ise Çakan, partinin yetkili kurullarının değerlendireceğini söyledi. Bakanlık konusunda da Çakan, genel başkan ve yetkili kurullar hangi görevi verirse onu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim