Beşir Atalay, bir televizyon programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İmralı görüşmeleriyle ilgili süreci değerlendiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terör örgütünün silah bırakması konusunda bir zaman vermediklerini söyledi. 

Beşir Atalayın açıklamalarından satır başları;

YENİ BİR SÜREÇ DEĞİL

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bugünkü yaşananların yeni bir süreç olmadığını vurguladı. Atalay, konuyla ilgili entegre bir strateji yürüttüklerini, tek enstrümanla sorunların çözümünün üzerine gidilmediğini kaydetti. Atalay, 8-10 tane enstrüman olduğunu dile getirerek, bütün enstrümanları kullanacaklarını, İmralı'nın da bunlardan biri olduğunu anlattı.

TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK

Güvenlik birimlerinin terör örgütüyle mücadelesinin süreceğini de vurgulayan Atalay, terörün birden çok faktörü olan bir sorun olduğunu ve bütün boyutlarının iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Atalay, "Yani önemli olan ülkemizi bu terörden kurtarmak. Toplumun bu konudaki desteği çok önemli" dedi. Kamuoyunun nabzını iyi tuttuklarını dile getiren Atalay, milletle bağı çok önemsediklerini söyledi. Atalay, bu bağı iyi korumaya çalıştıklarını ifade ederek, her ay birkaç araştırma yaptırdıklarını, yürütülen politikaları ve atılacak adımları araştırmalarda test ettiklerini bildirdi.

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

YOL HARİTASI VAR MI?

Beşir Atalay, süreçle ilgili yazılanları senaryo olarak nitelendirerek, bunların resmen açıklanmadıklarını, vatandaşın da kafasının karıştığını ifade etti. Pek çok ayrıntıya girmediklerini, genel bir bakış içinde bulunduklarını söyleyen Atalay, "O safhalara gelince paylaşılması gerektiği kadar mutlaka vatandaşlarımızla Meclisle her kesimle biz onları paylaşırız" diye konuştu. Süreci sabote edecek sebepleri göz önünde bulundurarak bir yol haritasının olup olmadığını sorulması üzerine Atalay, "Bizim yol haritamız, bütün o yaşadığımız tecrübeleri içine alıyor" cevabını verdi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİLAH BIRAKMASI

Başbakan Yardımcısı Atalay, nihai olarak terör örgütünün silah bırakması için ön görüşmelerin sürdüğünü, sürecin zedelenmemesi için ayrıntılara girmediklerini söyledi. Terör örgütünün silah bırakmasının "çalışmaların yürümesine, karşılıklı güven ve samimiyet ile atılacak adımlara bağlı olduğunu" ifade eden Atalay, o yüzden terör örgütünün silah bırakması konusunda bir zaman vermediklerini ifade etti.

Yeni sürecin bütün boyutlarıyla değerlendirildiğine işaret eden Atalay, şunları söyledi: "Biz hükümet olarak ülkemizin bütün kronik sorunlarını çözmek için elimizi taşın altına koyuyor ve risk alıyoruz. Siyasi risklerini de göze alarak bu adımları atıyoruz. Ülkemizi güzel günlere, terörsüz, şiddetsiz, huzurlu günlere kavuşturmak için vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının olumlu katkılarını bekliyoruz. Bu konular hassas konular. Vatandaşın ajite edilebileceği konular. Muhalefetin ajite edici davranışları olabiliyor, vatandaşları uyarıyoruz."

Editör: TE Bilisim