Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!
 Sayıştay Yasası'na göre başkan yılda iki kere Plan ve Bütçe Komisyonu'na bilgi verecekti. İki yılı aşkın süredir bilgi vermedi. Buradan Cemil Çiçek'e sesleniyorum. Madem ki parlamento çalışmalarında duyarlılık gösteriyorsun neden Sayıştay Başkanı'nın bilgi vermesini istemiyorsun?

- Sayıştay TBMM adına bütçeyi denetliyor. Bir yasa teklifi gelmeden önce Sayıştay Genel Kurulu'nda görüşülür diyor.

- Sayıştay'ın önemi konusunda çok şey söylenebilir. Sayın Başbakan bugün nasıl yolsuzluk yapmadığını anlatmış. Kendisini yolsuzluk yapmadım diye anlatması ben yolsuzluk yapanlara kol kanat geriyorum demektir.

- TBMM Başkanları'nın iktidarın yolsuzluğunu örtme görevi yoktur. Orası 150 yıllık bir tarihe sahipse o raporları getireceksin. Meclis'e getirilmeyen 2011 raporundan bir bölüm okumak istiyorum: 2010 yılında kamu kurumu tarafından yıllık 110.135 liraya kiralanan bir benzinlik, kiralayan tarafından aynı yıl içinde 1 milyon 466 bin liraya üçüncü kişilere kiralanmıştır diyor. Rakama bakın.

- Yarım saat yolsuzluk yapmadım diyorsun, ben sana devletin raporlarından bir cümle okuyorum. Adam gibi oku ona göre konuş. Bunlar bir de biz kul hakkı yemeyiz diyorlar. Kul hakkı yiye yiye karnınız şişti. Kefenlerinin cebi olsa dolar koyacaklar.

- Daha malvarlığının hesabını vermedin. Rize'den yırtık ayakkabı ile geldim diyorsun oturduğun yere bak çift duvarlar örüyorsun. Biz ecdadımıza saygılıyız diyordu. Ecdadına o kadar saygılısın ki sultanahmet Camii'nin siluetini bozdun. Demiş ki traşlayın sahibi traşlamamış o da küsmüş. Akla bakın mantığa bakın. Sen bu ülkede Başbakansan onun ruhsatını kim verdi ona soracaksın sen. Soruyor mu soramaz. Çünkü o binayı yapanlar AKP'ye büyük kıyaklar çektiler.

- Sen çıkıp millete kul hakkı yemedim diyemezsin. Derse alnını karışlarım.

- Şimdi Süleyman Demirel'e hakaret ediyor. Böyle ahlaksız bir söylemi bir Başbakan'a yakıştıramıyorum. Hesaplaşacaksan gel karşıma hesaplaşalım. İnönü, Ecevit ne yaptı? Bülent Ecevit milliyetçiliği Beşparmak dağlarına yazdık diyor. Sen ne yaptın Her türlü milliyetçiliği ayakalrımın altına aldım diyorsun. Sen kim yurtseverlik kim. Senin görevin ülkeyi pazarlamak.

- Bu Başbakan için ne diyorlardı. Bunu kullanın deliğe süpürmeyin. Hem yalan söyleyen hem kullanılan adamdan Başbakan olmaz.

Editör: TE Bilisim