Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
 Erdoğan'ın revizyon kararı ile İçişleri Bakanlığı'na Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'na Nabi Avcı, Sağlık Bakanlığı'na Mehmet Müezzinoğlu'nun getirildiği bildirildi.
Kabine revizyonu sonrası gelen ve giden isimlerle ilgili dikkat çekici ayrıntılar söz konusu.

Kabine revizyonu sonrası AK Parti'nin İzmir adayı kim olacak sorusu da netlik kazanmaya başladı. Kabinenin en uzun süre bakan koltuğunda oturan ismi olan Binali Yıldırım'ın bakanlıktan alınarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na hazırlanacağı iddia ediliyordu.

Ancak Yıldırım bakanlıkta kalırken adaylık ismi için geçen Ertuğrul Günay'ın görevden alınması "CHP'nin kalesinde AK Parti'nin İzmir adayı sosyal demokrat geçmişi güçlü olan Günay mı?" sorusunu akıllara getirdi.

Peki Erdoğan'ın kabine operasyonu sona erdi mi? AK Parti içindeki kaynaklara göne bu sorunun cevabı hayır!

Erdoğan'ın en başarılı bakanlarından biri olan Binali Yıldırım ve çok güvendiği isimlerden biri olan Egemen Bağış'ın da bir süre sonra görevlerinden alınacağı konuşuluyor.

Neden mi?

Çünkü bu operasyon yapılmazsa 3 dönem üst üste bakanlık koltuğunda kalan Egemen Bağış ile Binali Yıldırım mecburen 4 yıl ıskartaya çıkmış olacak. 

Erdoğan'ın kafasındaki plan şu:

Bunun olmaması için, iki bakanın yerel seçim atmosferine girilir girilmez görevlerinden alınacaklar ve çok önemli noktalara Belediye Başkanlığı için aday olarak gösterilecekler.

Önce şunu belirtelim. 

İdris Naim Şahin ve Ömer Dinçer için yeni bir görev düşünülmüyor. Ertuğrul Günay'ın İzmir adaylığı garanti. Sağlık Bakanlığı koltuğundan alınan Recep Akdağ ise Erzurum büyükşehir belediye Başkanlığı'na aday olacak. 

Cevaplanması gereken en önemli soru ise şu.. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kim aday gösterilecek. Erdoğan bu anlamda ciddi bir ikilem yaşıyor. 

30 yaşında milletvekilli, 36 yaşında bakanlık verdiği Egemen Bağış'a çok güvenen Erdoğan, diğer yandan ulaşımdaki mucizevi başarılarıyla herkesin takdirini kazanan Binali Yıldırım'ı da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşünüyor. 

Yani 71 yaşına giren Kadir Topbaş kesinlikle düşünülmüyor. Çünkü Erdoğan'ın, başkanlık veya bakanlık için görev isteyen isimlere sıcak bakmadığı, biliniyor. "Bu tür görevler istenmez, verilir" mantığıyla hareket eden Erdoğan, kendisinden onay almadan yeniden aday olacağını açıklayan Topbaş'ın üstünü çizdiği dilden dile dolaşıyor.

Eğer Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilirse, Egemen Bağış için yeni bir formül ortaya çıkıyor. Erdoğan, Egemen Bağış'ı ya İstanbul Sarıyer'den, ya da Ataşehir'den adam göstereceği çok güçlü bir ihtimal olarak konuşuluyor.

Bu söylenti bir süre önce Egemen Bağış'ın kulağına da gitti. Bağış, "Bana, parti binasının camlarını sil dese onu da yaparım. Bana bakanlık ve vekillik verirken niye verdin diye sormadım. Bakanlığı ve vekilliği alırken de niye aldın diye sormam. Ne görev yaparsa şereflice gururla yaparım" diyerek verilecek her göreve hazır olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilisim