MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ‘21 Mart Down Sendromlular Günü’nde yazılı bir açıklama yaptı.
Akkaya açıklamasında 21 Mart günü ile Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık yaratmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemini vurgulamanın amaçlandığını belirtti.
21 Mart seçilmesinin nedeni, Down Sendromlu insanlarda 21. kromozomun 3 tane olmasını simgelemesi olduğuna dikkat çeken Akkaya, “Yani 3. Ayın 21. Günü’dür.” dedi.
CHP’li Akkaya, “Gelişimci ve kapsayıcı tutum ile Down Sendromlu bireylerin sosyal hayatta, tüm insanlarla birlikte izole edilmeden yaşamaları çok önemlidir.
Ayrıca çok erken yaşta başlayan, düzenli ve disiplinli bir çalışma son derece önem arz etmektedir. Bu sayede Down sendromlu kişiler toplumda başarı sağlamakta, hepsi okula gidebilmekte, sosyal yaşama katılmakta ve bağımsız bireyler olabilmektedir.
Down sendromlu kişiler okuyamaz denirken bu bireyler erken yaştaki düzenli eğitimle lise hatta üniversiteyi bile bitirebilmektedirler. “ izahında bulundu.

DOWN SENDROMLU BİREYLER HAKKINDA FARKINA VARILMASI GEREKENLER;

-Down Sendromu hastalık değil, genetik farklılıktır.
-Down sendromunu iyileştirecek veya tedavi edecek bir tıbbi yol yoktur. Tek yol eğitimdir.
-Down sendromlu bireylerde 21. kromozomdan 3 tane vardır. Bu da bireylerin zihinsel ve fiziksel gelişim geriliğine sebep olmaktadır.
-Dünyada ortalama 800 Doğumdan 1'inde Down sendromu görülmektedir.
-Dünya'da 6 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 100.000 Down Sendromlu vardır.

Editör: TE Bilisim