Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
 En az 50 yıldır gidip geldiğimiz Bursa, geçmişte bir yeşil vaha idi. Örneğin Tophane’den ovaya baktığınızda uçsuz bucaksız bir yeşillik sizi alır, adeta sonsuzluğa taşırdı. Şimdi aynı yerden ovaya baktığınızda önünüze TOKİ’nin bir şehir cinayeti sayılan gökdelenleri dikiliyor. Bu gökdelenler önce iki üç katlı konut gibi yapılmış, sonra aniden yükseltilmişler. Oysa Cumhuriyet hükümetleri Bursa’nın Osmanlı başkenti kimliğini ve dokusunu korumaya özel önem vermişler, silüeti bozacak yapılara kesinlikle izin vermemişlerdi. Rant Bursa’yı yemiş.
Arkadaşımız Fahrettin Fidan’la kenti ve partileri dolaşıyoruz... Kentte gülümseten gösteriler var. MHP biri uzun, diğeri kısa iki adam tutmuş, ortalarına şöyle bir pankart koymuş:
 
“Ne uzun adam, ne kısa adam, devlet için Devlet gibi adam”
Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Bursa’da milletvekili dağılımı halen AKP 11, CHP 5, MHP 2 şeklinde. Kent AKP’nin adeta kalesi. Ancak iktidar partisinin bu seçimde bir, iki hatta üç milletvekili kaybedebileceği konuşuluyor. Nitekim Ahmet Davutoğlu’nun mitingi hayli zayıftı. 
Tayan: Sorunlar çözülmedi
Bu dönem artık aday olmayan CHP Milletvekili Turan Tayan muhtemel kayıpların nedenini anlatıyor:
“Bursa Ak Parti iktidarında ne kadar hizmet aldı? Yeni fabrika alanları mı yaratıldı? İşsizlik çözümlendi mi? Yoksulluk azaldı mı? İşçi, memur, esnaf rahat yaşıyor mu?
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti’den birinci sıra milletvekili adayı. Hafta sonlarında Bursa’da temel atıyor, açılışlar yapıyor. Bursa, Marmara’nın sağlık üssü olma iddiasında... Dev bir şehir hastanesi temeli de atıldı. Ama bu temeller ikna edici olmadı.” 
MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz diyor ki: “AKP iktidarı döneminde Bursa merkeze sağlıkla ilgili tek bir yatırım yapılmadı. Şehir hastanesi temelini de kimse ciddiye almadı. Çünkü arazinin hukuki durumu tartışmalı ve yargıda.”
Bursa’da konuştuğumuz seçmenler oy sayısında en büyük patlamayı MHP’nin yapacağı, 3 milletvekilinin garanti olduğu, 4’üncünün ise sürpriz olmayacağı görüşünde.
Halen CHP milletvekili olan ancak yeni dönemde Meclis’e girmeyen Turan Tayan bu görüşü destekleyen bir tahmin yapıyor:
“AKP 2 milletvekili kaybeder, CHP mevcudu korur, MHP iki artar...”
CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kenti Recep Tayyip Erdoğan gibi yönettiğini söylüyor... Her şeyi ben bilirim havasındaymış. Ama kendi eseri olan Doğanbey konutlarının yarattığı görüntüden o da şikâyetçiymiş. Yıldız’ın seçim tahmini: 
“AKP 7 veya 8 alır. CHP için 7’nin altı başarısızlıktır.”
Başarısız bir sonuçta istifayı düşünür müsünüz sorusuna yanıtı: “İstifam sorunu çözecekse düşünürüm”.
 
Seçmenimiz sandığa gider
Sırada Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun var...
“Bursa’ya günümüz şartlarında olabileceklerin en iyisini verdiğimizi söyleyebilirim” diyor...
Sağlık alanında Bursa’ya pek bir yatırım yapılmadığı eleştirilerine katılmıyor:
“15 yıl önce durum neydi? Bir sağlık karnesi tetkiki bile iki üç gün sürerdi. bugün ambulans uçaklarımız var. İnegöl, Mudanya, Mustafakemalpaşa, karacabey’de 5 yıldızlı otel ayarında hastaneler açtık” diyor.. Ak Parti, Bursa’dan geçen İstanbul - İzmir otoyoluna günde 4 milyon dolar harcama yapılmasıyla, Yenişehir Havaalanı’ndan Trabzon ve Erzurum’dan sonra şimdi de muş ve Diyarbakır uçuşlarının başlayacak olmasıyla övünüyor. Ak Parti İl Başkanı Torun, Genel Başkan Davutoğlu’nun mitinginin zayıf kaldığı iddialarına:
“Evet, katılım daha iyi olabilirdi. Ama hava da sıcaktı. Ayrıca bizim seçmenimiz mitinge gelmese de sandığa gider” diyor... Ekliyor:
“Şimdiye kadar her seçimde bir öncekinin üzerinde oy aldık. Bu defa da öyle olacak.” 
Bursa’da 7 Haziran’a 2 milyon 28 bin seçmen oy kullanacak.

Editör: TE Bilisim