MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman son günlerde terörist başı Abdullah Öcalan'la ilgili gündemde yer alan açıklamalara sert çıktı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Onlar 3 arkadaştı, Durmuş, Yakup ve Abdullah..." hikayesiyle başlayan açıklamalara sert çıkan İsmet Büyükataman, Oslo görüşmelerinde verilen sözlerin tutulduğunu ifade etti. MHP'li İsmet Büyükataman'dan Apo namaz kılardı tepkisi sert oldu.

Yazılı bir açıklama yapan İsmet Büyükataman, Oslo'da verilen sözler kapsamında terörist başı Abdullah Öcalan'ı eve çıkarma projesinin sistemli bir şekilde işlendiğini savunarak, filmin senaryosunun okyanus ötesinde yazıldığını ve gösterime girme tarihinin Oslo'da karara bağlandığını iddia etti.
 
MHP'li İsmet Büyükataman'dan Apo namaz kılardı tepkisi geldi. İsmet Büyükataman, son günlerde Abdullah Öcalan’la ilgili yapılan açıklamaları değerlendirerek,“'Öcalan'ın masumiyeti'  isimli bir film vizyona girecekmişçesine AKP yapımı fragmanları dolaştırılmaktadır. Başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere bu filmin tanıtımını üstlenmekte, bazı köşeleri tutmuş kalemşörler ise bu filmin servisini yapmaktadırlar.
 
Biri çıkıp; 'Öcalan nurcu olabilirdi' demekte, bir diğeri onu 'Türk milliyetçisi bir teşekkülde gördüğünü' iddia etmektedir. Adı önceden konulmuş, senaryosu yazılmış bu filmin gösterimi için aziz milletimizin nabzı ölçülmekte, milletin vereceği tepki test edilmektedir. Oslo'da verilen sözler kapsamında 'Öcalan'ı eve çıkarma projesi' sistemli bir şekilde işlenmektedir. Bu filmin senaryosu okyanus ötesinde yazılmış, gösterime girme tarihi Oslo'da karara bağlanmıştır.
 
AKP'nin ortaya koyduğu kurgu şudur; Apo aslında masumdur, sözde derin devlet onu kullanarak bir terör örgütü kurdurmuştur. Artık o derin devlet tasfiye edildiğine göre, 'baş mağdur Öcalan''ın suçlanmasına da gerek kalmamıştır. Tıkıldığı lüks mahpushaneden çıkarılabilir”
 ifadelerini kullandı.
 
İsmet Büyükataman Abdullah Öcalan'ın hikayesini şöyle anlattı:

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

“Apo'nun hikâyesi malumdur; önce Ankara'da ülkücülere karşı girişilen kanlı eylemlerin şakşakçısı olmuş, daha sonra kirli güçlerin maşası haline gelerek Güneydoğu bölgemizde gençleri aldatarak peşine takıp devrimci şiddetin artırılması pratiği adı altında bir terör örgütü kurmuş ve yönetmiştir. Bu eylemlerine başladıkları dönemde seksen darbesine henüz üç yıl vardır. Seksen darbesi onu yurtdışına çıkmaya zorlamış ve muhakkak AKP'nin fikir kardeşi darbecilerin benzer hataları yüzünden destek bulmuş, güç kazanmıştır. Onu, fazlasını hak ettiği hapishaneden çıkarma gayretlisi AKP zihniyeti, acaba Allah'ın şaşmaz adaletinden, cehenneminden nasıl çıkaracaktır?''

Editör: TE Bilisim