Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkiye'de akan kanın sorumlusunun Dolmabahçe'de PKK ile anlaşma yapanlar olduğunu söyledi. “AKP, Dolmabahçe mutabakatı ve beraberliğinin şerefine Kandil’deki çeteleri ülkemize sokmuştur.” diyen Büyükataman, “Bugün ülkemizde akan kanın sorumlusu Dolmabahçe’de PKK ile anlaşma yapanlardır. Bu sorumsuzlardan biri, AKP’nin Bursa adayı Efkan Ala, diğeri ise AKP’nin ‘Başkan seçtirseydiniz, bunlar olmazdı’ diyen Bursa adayı Mehmet Müezzinoğlu’dur.” dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 1 Kasım 2015 seçim çalışmaları kapsamında Bursa’da basın toplantısı düzenledi. Gönlü Ferah Otel’deki toplantıda konuşan Büyükataman, “Bugün Türkiye, siyasî bakımdan boşluktadır, ekonomik bakımından da büyük bir krize doğru sürüklenmektedir. AKP, ekonomiye ilişkin sözlerinin hiçbirini tutmamıştır. Vatandaşlarımız, hükümetin ekonomideki politikalarına olan güvenini kaybetmiş ve gelecekten endişe etmeye başlamıştır.” ifadelerini kullandı. Esnafında işlerin kötü gitmesinden dolayı siftah yapamadan iflasın eşiğine geldiğinin altını çizen Büyükataman, “Türkiye müsterih olsun bu olumsuz tablonun da ilacı Milliyetçi Hareket Partisi iktidarıdır.” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZDE AKAN KANIN SORUMLUSU DOLMABAHÇE ANLAŞMASINI YAPANLARDIR

Türkiye'de son dönemde artan terör saldırılarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan İsmet Büyükataman şöyle devam etti: “AKP, Dolmabahçe mutabakatı ve beraberliğinin şerefine Kandil’deki çeteleri ülkemize sokmuştur. Bugün ülkemizde akan kanın sorumlusu Dolmabahçe’de PKK ile anlaşma yapanlardır. Dolmabahçe’de toplanıp İmralı canisinin on maddelik ihanet metnini yol ve müzakere haritası olarak benimseyenler bölücülüğün ve terörün aldığı mesafede pay sahibi olan sorumsuzlardır. Bu sorumsuzlardan biri AKP’nin Bursa adayı Efkan Ala, diğeri ise AKP’nin ‘Başkan seçtirseydiniz, bunlar olmazdı’ diyen Bursa adayı Mehmet Müezzinoğlu’dur. İhanet sürecinin baş aktörlerinden birisi; Dolmabahçe mutabakatını imzalayan, anayasayı tanımadığını ifade eden, Peygamber Efendimize (tövbe haşa) kibir isnat etme hadsizliğini gösteren Efkan Ala’dan başkası değildir. Peygamber sevgisi ile meşhur olan ilimiz Bursa, Peygamberimize en güzel övgüleri yazan Mevlid-i Şerif'in nazımı Süleyman Çelebi'nin memleketi Bursa, bu adama elbette ki tepki verecektir. Malumunuz İmralı, Bursa’ya yakın… Dolmabahçe’de bölücübaşının emirleri doğrultusunda millete ihanet mutabakatı yapan zat, hain başı ile daha rahat görüşmek için mi Bursa’yı seçmiştir? Yoksa Erzurum’da kıymetli vatandaşlarımız kendisini yuhalayarak kovduğu için mi?”

AK Parti'nin 7 Haziran'daki seçim sonuçlarını hazmedemediğini savunan Büyükataman, şunları söyledi: “25. dönem milletvekili genel seçimleri’nin sonuçlarını hazmedemeyen, millî iradenin tercihini kabullenmeyen kaçak ve karanlık saray ile sarayın soytarıları bir kez daha seçim kartını masaya koymuşlardır. AKP Türkiye’ye rest çekmiştir. Erdoğan tuzak kurmuş; Davutoğlu figüran olmuş, AKP ise siyasi operasyon aracı gibi kullanılarak Türk milletinin demokratik seçimi yok sayılmıştır. Ve nihayetinde Türkiye 5 aylık bir arayla ikinci kez sandık başına gidecektir.”

BİZ İKTİDARDAN KAÇMADIK

7 Haziran seçimlerinden sonra MHP’nin koalisyon kurmadığı gerekçesi ile eleştirildiğini hatırlatan İsmet Büyükataman, şöyle devam etti: “Bizim her şeye hayır dediğimizi ileri sürdüler. Tüm tekliflere kapalı durduğumuzu anlattılar. Uzlaşmaz olduğumuzu, intihar ettiğimizi, istikrarsızlığa kanat gerdiğimizi söylediler. İktidardan korktuğumuz ve kaçtığımız yalanına baş vurdular. Hazırlıksız olduğumuzu, reddiyeci tavır takındığımızı ifade ettiler. Biz iktidardan kaçmadık, kaçmayız. Kaldı ki aksi bir tutum var oluşumuzu inkâr anlamına gelecektir.”

7 HAZİRAN SEÇİMLERİNİN YENİLENMESİNİN YEGANE SORUMLUSU ERDOĞANDIR

“Erdoğan, 25. Dönem Milletvekili Seçim sonuçlarını hiçbir zaman hazmedememiştir.” diyen MHP’li İsmet Büyükataman, “Her zemin ve ortamda siyasi partilere parmak sallamış, tekrar seçim hatırlatması yapmıştır. 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçiminin yenilenmesinin yegâne sorumlusu, asıl suçlusu öncelikle Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tutarlılık gereği bunu görmek, bunu bilmek lazımdır. Erdoğan hükümet kurulmasının önüne adeta etten duvar örmüştür. Koalisyonu Erdoğan sabote etmiştir.” dedi.

Dolmabahçe’de PKK’nın 10 maddesine evet diyenlerin Ankara’da MHP’nin 4 millî ilkesine yüzünü çevirdiğini anlatan Büyükataman, şunları söyledi: “Kriz mucidi Erdoğan’dır. Kriz çığırtkanı Davutoğlu’dur. Hırsız dedik, kızarmış ve mahcup biz yüzle ‘hayır’ dediler. ‘Hain’ dedik, telaşla birbirlerine bakarak ‘o kim ki’ dediler. Rüşvetçiler kol geziyor dedik, ‘hani nerede’, ‘şimdi sırası mı’ dediler. Ne dediysek hayır diyen onlardı.”

‘Ülkenin geleceğine oy ver’ sözleriyle vatanın her yöresine seslerini duyuracaklarını anlatan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye ayağa kalkarak bu çağrımızı karşılıksız bırakmayacak, ülkenin geleceğine sahip çıkacaktır. Emekler, gayretler ve dualar karşılıksız kalmayacak, Türk milleti geleceğini esaret altına almak isteyenleri reddedecektir. Türkiye aydınlık bir geleceğe Milliyetçi Hareket’le yürüyecektir. Tarihî yol ayrımında olan Türkiye için kader anı gelmiştir.”

Editör: TE Bilisim