31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, büyükşehirlerin karşısında olmadıklarını belirterek, “Büyükşehir Yasası adı altında Türkiye'nin eyalet yapısına, federatif yapıya götürülmesine karşıyız.” dedi.

MHP Adana İl Başkanlığı’nda, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Demirel, bol seçimli bir döneme girildiğini belirterek, amaçların tüm seçimlerden en yüksek oyu alarak çıkmak olduğunu söyledi. 2014 ve 2015'in seçim yılları olduğunu hatırlatan Demirel, 30 Mart 2014'te yerel seçimlerin, ardından Cumhurbaşkanlığının, 2015'te de genel seçimlerin yapılacağını ifade etti.

Bir referandum olmazsa, en yakın zamanda yerel seçimlerin yapılacağını dile getiren Demirel, “MHP olarak bu seçimde, bütün illerde bütün seçim bölgelerinde en yüksek oyu almak ve bütün belediyeleri de kazanmak amacıyla yola çıktık. Bu dönemde TBMM'de bazı yasal düzenlemeler oluyor. MHP olarak, bu düzenlemelerle ilgili düşüncelerimizi, çekincelerimizi ifade ettik. Bundan sonra neden çekince duyduğumuzu, neden istemediğimizi daha çok anlatacağız.” diye konuştu.

Getirilen değişikliğin adı her ne kadar 'Büyükşehir Belediyesi Yasası' olsa da bu durumun hiçte öyle gözükmediğini vurgulayan Ruhsar Demirel, “MHP büyükşehirlerin karşısında olan bir parti değil. Büyükşehir Yasası adı altında Türkiye'nin eyalet yapısına, federatif yapıya götürülmesine karşıyız. Türkiye'nin birliğine inanan herkes de buna karşı çıkacaktır ve çıkıyor. Yerel seçimlere giden süreçte, yeni çıkarılan ve bazı illeri kapsayan bazılarını ise hiç içine almayan bu yasal düzenlemeye neden karşı çıktığımızı tekrar tekrar vatandaşlarımıza anlatacağız. Sürekli gündemde tutulmaya çalışılan ‘başkanlık’ sistemiyle ilgili de bazı çekincelerimiz var. Devlet ve millet bütünlüğümüzü sarsacak her türlü düzenlemeye neden karşı olduğumuzu tüm Türkiye’ye anlatacağız.” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilisim