Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kendi parası ile Mersin'de üst geçit yaptırmak istediğini ancak bir buçuk yıl geçmesine rağmen yerel yönetimden cevap alamadığını söyledi. Çağlayan, "Büyükşehir Belediyesi üst geçitler için daha kaç çocuğun ölmesini bekliyor, bilmiyorum." dedi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki esnaf ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyelerinin vatandaşa hizmet vermediğini söyledi. Çağlayan, "Ben kendi paramla bir üst geçit yaptıramadım. Bu gün gittiğim her yerde vatandaş şikayet ediyor. -Çocuklarımız bu yoldan karşıdan karşıya geçerken trafik kazasından ölüyor - diyorlar. Ben Mersin'e ilk geldiğimde maalesef bir kaç taziyeye gittim bu şekilde. Sayın Valimiz burada. 'Finansmanını ben kendim karşılayacağım' dedim. Ben Zafer Çağlayan olarak ne kadarsa parası 10 bin, 20 bin, 50 bin, 100 bin her ne kadarsa ben kendim finansmanını vereceğim, finansmanını bulacağım o kazaların çok olduğu yere yapacağım. Hala Büyükşehir Belediyesi'nden haber bekliyoruz, ama haber gelmedi. Bakın ben bu işi size havale ediyorum. Ben bakan olarak illa şuraya yapacağım diyemem, yerel yönetimler var. Büyükşehir Belediyesi'nin karar vereceği bir konu. Bir buçuk yıldız üst geçit yapmak için bekliyorum. Bu yapıldığı zaman bir çok insanı da biz seferber edebilirdik. Kaç çocuğumuzun ölmesini bekliyorlar, bilmiyorum. Ben sizler vasıtası ile onlara sormak istiyorum. " şeklinde konuştu.

Mersin halkının Büşükşehir başta olmak üzere mevcut belediye yönetimlerinden bıktığını ifade eden Çağlayan şöyle devam etti: "Hizmet diye bir şey söz konusu değil. Hizmet yok ki ben size kalitesinden bahsedeyim. Bunu siyaset yapma adına söylemiyorum. Bana soruyorsunuz ben tarafım. Ama şunu ifade edeyim biz büyükşehir dahil bütün ilçeleri almaya talibiz. Hedefimiz bu. Son seçimlerde zaten bunu gördük. Mersin'de AK Parti birinci parti oldu. Mut'a gitsinler görsünler." dedi.

Hükümet olarak AK Parti'li belediyeleri veya diğer parti belediyelerinin hepsine eşit hizmet verdiklerini anlatan Çağlayan "Biz hiç bir zaman kendi partili belediyelerimizi diğer belediyelerden farklı desteklemedik. Desteklemeyeceğiz. Çünkü belediyeler vatandaşlara hizmet veriyorlar. Şimdi vatandaş biz mevcutlardan bıktık. Ne olur Sayın Bakanım bize iyi adaylar çıkartın diyorlar. Bizde iyi adaylar çıkartacağız. Seneye mart ayında sandığa gideceğiz. Mersin'de çok ciddi bir değişimin dönüşümün olacağını şimdiden size müjdelemek istiyorum. Mersin Büyükşehir başta olmak üzere AK Parti ile tanıştığı zaman bu AK Parti hizmetlerinin ne olduğunu görecek ve geçmiş yılları için ah vah edecek." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim