Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
CHP Genel Merkezi, camiye karşı oldukları yönündeki iddialara kitaplı cevap verdi. Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes tarafından kaleme alınan "Dünden Bugüne Cami Yalanları" adlı kitaptaki dikkat çeken başlıkları arasında, AK Parti döneminde ahıra çevrilen cami ve AK Parti'nin AVM yapmak için cami yıkması yer aldı.

Milletvekili Özkes, kitabın önsözünde, İslamiyet'in diğer ilahi dinlerden en önemli farkının, en son din ve dolayısıyla en mükemmel din olması olduğunu belirterek, "Bu itibarladır ki Yahudiler ancak havra ve sinagogda, Hristiyanlar ancak kilisede ibadet edebilirlerken Müslümanlar, yeryüzünün her yerinde ibadet edebiliyorlar. Birleştiren, toplayan, biraraya getiren anlamındaki camiler üzerinden ayrıştırma, ötekileştirme ve kutuplaşma yapılır mı? Allah'ın evi dediğimiz camiler üzerinden Allah'ın kulları arasında ayrıştırmaya, fitneye, fesada yol açma, şeytanilikten öte bir şey değildir. Ülkemizde özellikle son yıllarda camiler üzerinden geçmişe yönelik eleştirilerin iftiraya dönüşmesi, camiler üzerinden kutuplaştırma yapılması, siyasi gerginlik oluşturularak rant devşirme çabaları, sürekli temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp gündemde tutulması bizi, elinizdeki çalışmayı yapmaya sevk etmiştir." dedi.

142 sayfalık kitapta, milli mücadele döneminden bugüne CHP'ye yönelik cami eleştirilerine cevap veriliyor. Yunan askerleri tarafından yakılan ve ahıra çevrilen camilerin Atatürk ve CHP tarafından tamir edilerek yeniden ibadete açılması, Atatürk'ün camilere katkısı, camilerin tamiri ve onarımı için ayrılan kaynaklar gibi başlıklar alıyor. CHP'nin tamir ettirdiği camilerden bazıların örnekleriyle anlatılıyor.

'AKP DÖNEMİNDE CAMİ AHIRA DÖNDÜ, AVM İÇİN CAMİ YIKILDI'

Kitabın en dikkat çeken bölümlerinden biri, AK Parti'nin CHP'ye yönelik, "Camileri ahıra çevirdiler" iddiasına verilen cevap. Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken esas AK Parti döneminde camilerin ahıra çevrildiği iddiası gündeme getirildi. Kitabın 87 ve 88. sayfalarında, "AKP döneminde ibadethane ahıra döndü" başlığı altında verilen bilgilere göre Çanakkale'ye bağlı İntepe beldesi Yeni Mahallesi'de 1994 yılında ibadete açılan cami, son 10 yıldır kaderine terkedilmiş bir şekilde bekliyor. Kitapta, bu konuyla ilgili şu bilgiler veriliyor: "Yeni Mahalle Camisi, 1994 yılından 2004 yılına kadar ibadete açık kaldı. Geride kalan 10 yıl ise Yeni Mahalle Camisi'ne atanan imamların lojman ve yol sıkıntısı nedeniyle birkaç ay içinde görevini bırakması nedeniyle camide ibadet yapılamıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'CHP, camileri ahır yaptı' iftirasının belgesi yok ama AKP döneminin ihmalkârlığı yüzünden bir caminin ahıra döndüğünün belgesini sizlerle paylaşıyoruz."

Kitabın 89 ve 90. sayfalarında ise, "AKP'nin AVM için cami yıktığı ortaya çıktı" iddialarına yer verildi. Bu sayfalarda şu bilgilere yer verildi: "Türkiye'de bazı illerde alışveriş merkezlerini çalıştıran ve aynı alışveriş merkezini Malatya'da kurmak için eski hal binasının bulunduğu alan içindeki cami, sosyal tesislerle birlikte 2013 yılında AKP iktidarı tarafından 52 milyon 500 bin liraya Hollanda kökenli bir şirkete satılmıştı. Şirket, alandaki inşaat çalışmaları kapsamında Hal Camii'ni yıktı. Çevredeki vatandaşlar, yıkıma tepki göstermiştir."

Kitapta ayrıca AK Parti'nin 2002-2013 yılları arasında sattığı, yıktığı cami ve Kur'ân kurslarının listesine de yer verilmiş. CHP Genel Merkezi tarafından bastrılan kitap, 81 il teşkilatına gönderildi. İzmir'e de 10 bin adet geldi. Kitapların vatandaşlara dağıtılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim