Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iç politikadaki hataların düzeltilmesinin kolay olduğunu ancak dış politikadaki hataların derin izler bırakacağına dikkat çekti. Bir ülkede anayasa değişirse veya değişim tartışmaları olursa o sürecin baş aktörünün üniversiteler olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Halk uzun vadeli düşünmez. Dünyanın hiçbir ülkesinde düşünmez. Uzun vadede düşünen devletler ve onu oluşturan bürokrasidir." dedi. Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılda kahramanlara yer olmadığına dikkat çekti.

    CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Fikir-Birikim-Gelecek Üniversite Öğrenci Konsey Başkanları Toplantısı'na katılan Kılıçdaroğlu, gençlerin siyasete girmesini istedi. Öğrenci konsey başkanlarının bir araya gelmelerini, düşüncelerini açıklamalarını çok önemsediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, siyasetle uğraşmak elbette çok önemli bir şey olduğunu belirterek kendi tarihinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti. Geçmişin yanlışlarının tekrar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şuan yapılan geçmişte ders almamak, sürekli aynı hatayı tekrarlamaktan olduğunu belirtti. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni herkesin iyi okuması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunun altını çizdi.

    "İÇ POLİTİKADA BÜYÜK HAKİM HALKTIR"

    Her ülkenin kendi gençlerinin çok iyi yetişmesini istediğini anlatan Kılıçdaroğlu, gençlerin bütün ülke için önemini vurguladı. İç ve dış politikanın önemine değinen Kılıçdaroğlu, iç politikada büyük bir hakim olduğunu ve bunun da halk olduğunu söyledi. Halkın sandıkta karar verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, iç politikada hataların düzeltilmesinin kolay olduğunu vurguladı. Ancak dış politikadaki hataların derin izler bırakacağını anlatan Kılıçdaroğlu, arada ciddi ama ciddi sorunlar oluşturabileceğini kaydetti. Gençlerden iç politika kadar dış politikayı da izlemesini isteyen Kılıçdaroğlu, her zaman farklı çözümlerin olabileceğine dikkat çekti.

    Anayasa değişikliğine de değinen Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede anayasa değişirse veya değişim tartışmaları olursa o sürecin baş aktörünün üniversiteler olmasını isteriz." dedi. Kılıçdaroğlu, "Halk uzun vadeli düşünmez. Dünyanın hiçbir ülkesinde düşünmez. Uzun vadede düşünen devletler ve onu oluşturan bürokrasidir." diye konuştu. Gençlerin sadece ders çalışmak değil başka sorumlulukları da olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, karşı düşünceye şiddetle tepki verilmemesini istedi.

    "ÜNİVERSİTELERİN YÖNETSEL, EKONOMİK VE BİLİMSEL ÖZERKLİĞİ YOKTUR"

    Hayatta her şeyi sorgulamaktan korkulmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, merak edilmesi gerektiğini vurguladı. Günlük siyasetin ve kısır çekişmelerin içinde asla olunmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, sağlıklı toplumun nasıl inşa edileceğine bakılması gerektiğini ifade etti.

    Üniversite yönetiminin öğrencilerden korkmaması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, üniversitelerin mali özerklik başta olmak üzere özerk yönetimi olması gerektiğini belirterek siyasetin de karışmaması gerektiğinin altını çizdi. Ekonomik özgürlüğün her şeyin başı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, üniversitelerin bilimsel özerkliği olması gerektiğini de söyledi.
    
    Türkiye'de üniversitelerde yönetsel özerklik, mali özerklik ve bilimsel özerklik olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun üniversitelere müdahale etmemesi gerektiğini kaydetti.

    Kılıçdaroğlu, "21. yüzyılda kahramanlara yer yoktur. Kahramanlar bitmiştir. Aklımızı kullanmak zorundayız. Düşüncelerimizi test ederek hayata geçirmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim