31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmralı görüşmeleriyle ilgili başlayan sürecin sağlıklı yürümediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, basına yansıyan İmralı tutanaklarıyla ilgili de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama beklediğini ifade etti.

CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Fikir-Birikim-Gelecek Üniversite Öğrenci Konsey Başkanları Toplantısı'na katıldıktan sonra gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, basına yansıyan İmralı görüşmeleriyle ilgili tutanaklar konusunda Başbakan'dan bir açıklama beklediğini söyledi. Başbakan'ın her olayla ilgili konuştuğunu ve bazı gazeteleri suçladığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu suçlamayı yapıyor da neden henüz açıklama yapmıyor. Toplumun bir beklentisi var. CHP'nin de bir beklentisi var. Gündemi çalmaya kimsenin hakkı yok." dedi.

    Af tartışmalarıyla ilgili Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın tutanaklarla ilgili bir açıklama yapmadığını belirterek görüşmelerde affın gündeme gelip gelmediğini bilmediğini kaydetti.

    Sürecin sonunu nasıl gördüğüne ilişkin bir soruya ise Kılıçdaroğlu, "Ben müneccim miyim?" karşılığını verdi. Sürecin sağlıklı yürüyüp yürümediğine ilişkin soruya da Kılıçdaroğlu, terörün olmasını istemediklerini belirterek ancak sürecin sağlıklı yürümediğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim