Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
CHP Genel Merkezi’nin, "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun" etkinlikleri kapsamında İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını resmeden afiş ve dövizler kullanıldı. Partili gençler de üzerlerine "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" tişörtleri giydi. Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’a ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’a üç soru yöneltti.

Engin, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri, ilçe başkanlarıyla birlikte kameraların karşısına geçti. Yolsuzlukları halka anlatmak için her yol ve yöntemi kullanacaklarını belirttiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar ve Yıldırım’a birer soru sormak istediğini söyledi. CHP İl Başkanı Engin, “Gözümüz aydın, artık bir bayramımız da oldu. Yeni bir günümüz oldu. Her yıl yeni bir günü anacağız. Her yıl bu haftayı hatırlamamız, ibretle izlememiz, bu yolsuzluk batağına bulaşanları teşhir etmemiz açısından önemli bir hafta olduğuna inanıyoruz. Onun için 17-25 Aralık haftası yolsuzluklara dikkat çekmek, kamu kaynaklarını, yetimin hakkını yiyenleri, sömürenleri, kendi yandaşlarına, ailelerine peşkeş çekenleri teşhir etme haftası olacak.” dedi.

ÜÇ SORU

Ali Engin, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu çerçevede öncelikle Cumhurbaşkanı'na, eski Ulaştırma Bakanı’na ve eski TOKİ Başkanı’na birkaç soru sormak istiyorum. Cumhurbaşkanı, kendisine iftira atıldığını söylemektedir. Yasalarımızda ve ceza kanunumuzda, bir kişiye iftira atıldığında, iftira atılan kişinin ne yapması gerektiği bellidir. Cumhurbaşkanı, aradan bir yıl geçmesine rağmen niye savcılığa ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmamaktadır? Niye, tırnak içinde, bu iftirayı atanlarla ilgili bir hukuki işlem yapmamaktadır? Bir cumhurbaşkanına, önceki dönem başbakana yolsuzlukla ilgili ciddi iddialar var. Tırnak içinde, yine iftiralar var ama bu kişi gidip bu iftira atanları mahkemeye vermiyor. Şahsen hanginize bir iftira atılsa herhalde ilk yapacağınız iş, size o iftirayı atanla ilgili hukuki bir süreç başlatmanızdır.”

ERDOĞAN BAYRAKTAR’A SORU

İl Başkanı Engin, eski Bakan Bayraktar’a da bir soru yöneltti: “Bir sorumuz da Erdoğan Bayraktar’a. ‘Ne yaptıysam, imar yolsuzluğu ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki uygulamalarla ilgili dönemin başbakanının bilgisi dahilinde yaptım.’ dedi. Gerçekten bugün AK Parti üyesi olarak niye kalmaktadır? Eski Başbakan, kendisine hangi talimatları vermiştir? Bu talimatları vermeye hukuken hakkı var mıdır? Bu soruyu da soruyoruz.”

BİNALİ YILDIRIM’A SORU

Bir soru da eski Bakan Yıldırım’a yönelten Engin, “Bir sorumuz da Sayın Binali Yıldırım’a. Liman operasyonuyla ilgili açılan davada geçen aylarda İzmir’de tutuklanan, sorgulanan polis memurlarının hiçbirinin soruşturmada suçlu bulunmayarak serbest bırakılması size neyi hatırlatıyor? Binali Yıldırım’a da bu soruyu soruyoruz.” dedi. Türkiye’nin yolsuzluk operasyonlarıyla dünyada yalnızlaştığını ifade eden Engin, “Cumhuriyet tarihi boyunca olabildiğince demokratik adımlar, hukuk devleti olma, şeffaf yönetim açısından büyük itibar kaybetmişizdir. Cumhuriyet döneminde elde ettiğimiz kazanımlardan sonra maalesef bu dönem yaşananlar, özellikle çağdaş dünyada itibarımızın zedelenmesine neden olmuştur. Son Birleşmiş Milletler toplantısında Cumhurbaşkanı'nın yaptığı toplantı sırasında salonun boş olması en önemli gösterge.” diye konuştu.

'AKP’NİN AB MACERASI YALAN VE ALDATMA'

AK Parti’nin Avrupa Birliği (AB) macerasının aslında yalan ve aldatma olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını aktaran Ali Engin, “Bu yolla kendilerini iktidara geldiklerinde meşrulaştırma çabaları, bu yolla Türkiye’ye sıcak para aktarılması ve özelleştirme gelirlerinin arttırılması hedeflenmiştir ama bunlar gerçekleştikten sonra artık gerçek yüzlerini ortaya koymuş ve Avrupa ideallariyle, Avrupa müktesebatıyla hiçbir alakalarının olmadığı ortaya çıkmıştır. Bunu da önceki gün Cumhurbaşkanımız itiraf etmiştir.” dedi.

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın yargılanmasına da değinen CHP İl Başkanı Engin, “Beşiktaş taraftarları Çarşı grubumuzun yargılanması ve hükümeti devirmekle suçlanması, maalesef artık bir paronaya halinde, eylem yapan, itiraz eden, muhalefet yapan herkes, CHP de hükümeti devirmekle suçlanıyor. Mahkemede verilen cevaplar da gerçekten ilginç ve espri dolu. Çarşı taraftarları, ‘Bizim öyle bir becerimiz olsa Beşiktaş’ı şampiyon yapardık.’ dediler. Gerçekten hükümeti devirmek, herhalde Beşiktaş’ı şampiyon yapmaktan daha zor bir iş.” diye konuştu.

Ali Engin, 17-25 Aralık yolsuzluklarını anlatmaya devam edeceklerini belirterek, “Yolsuzlukları halka anlatmaya, halkın nasıl soyulduğunu, ailelerin nasıl zenginleştiğini, devletin nasıl çökertildiğini anlatmaya devam edeceğiz. Bu hafta boyunca ilçelerimizde, parti örgütlerimizde bununla ilgili toplantılar yaparak kamuoyunu bilgilendirme, anlatma görevimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim