Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AK Parti iktidarı döneminde kadınların yerlerde süründüğünü, her türlü şiddete maruz kaldığını iddia etti. Demir, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Türk kadınının yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlarda yükselmeye layık olduğunu belirterek, "Ulu Önder Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı bu sözün karşılığı, ne acıdır ki günümüz AKP iktidarınca anlaşılamamıştır. Kadınlar omuz üstünde tutulmak bir yana, can güvenlikleri bile sağlanamamıştır. Kadınlar, özellikle AKP iktidarı boyunca cumhuriyetle birlikte kazandığı tüm hakları kaybeden bir noktaya gelmiştir." dedi.

Milletvekili Demir, kadın erkek eşitliğinin fıtrata ters olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin, kadınların bu toplumda ikinci cins olarak görüldüğünü açıkça ortaya koyduğunu savundu. AK Parti iktidarının, kadınları sadece doğurma makinesi olarak gördüğünü ileri sürerek, "Kadınlara güvenceli ve kadrolu değil, güvencesiz işleri seçenek olarak sunmaktadır. İleri demokrasi kisvesi altında kadınlara türbanı özgürlük olarak göstermektedir. Kadını güçlendirmek yerine, kocasına daha da bağımlı bir halde eve kapatmayı kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçirmektedir. İşsizlik, kadınların en önemli sorunu olurken özellikle eğitimli kadınlar arasındaki işsizlik, erkeklerin iki katı olarak gerçekleşmiştir. Eğitim haklarından faydalanamayan kadınlara ise emek piyasasında en düşük ücretli, güvencesiz işler çözüm olarak sunulmaktadır. Kadınlar, güvenceden yoksun bir şekilde çalışırken de ölümle karşı karşıya kalmaktadır. 2014 yılında her ay ortalama 10 kadın işçi hayatını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim