Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi İhsan Kalkavan, partisinin İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler hakkında herhangi bir disiplin işlemi yapılmadığını belirterek, “Konuşmasında suç unsuru yok. Kendi fikirlerini söylemiş.“ dedi.

CHP Samsun Milletvekili ve YDK Üyesi İhsan Kalkavan, Cihan'a yaptığı açıklamada, partisinin İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in, Kürtlerle ilgili yaptığı son açıklamayı değerlendirdi. Son açıklama ile ilgili olarak herhangi bir disiplin işlemi yapılmadığını söyleyen Kalkavan, “Genel başkanımız, bu konuyla ilgili olarak gerekli konuşmaları yaparak, herkesin her konuda konuşması gerekmediğini dile getirdi. İzmir milletvekilimizin yaptığı açıklamada herhangi bir suç unsuru yok. Sadece kendi fikirlerini söylemiş.“ diye ifade etti.

"KALKAVAN KATILIM İDDİALARINI YALANLADI"

Açıklamasında, son yaşananlardan dolayı CHP’li bazı milletvekillerinin İşçi Partisi’ne katılacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Milletvekili Kalkavan, ”Böyle bir düşüncesi olan varsa başka partiye geçebilir. Ancak gerçek bir demokrat, CHP’li milletvekili TBMM’ye girmişse ve başka bir partiye geçecekse TBMM’den de ayrılması gerekir. CHP’nin gündeminde şimdilik böyle bir konu yok.“ şeklinde konuştu.

KALKAVAN, ANADİLDE SAVUNMA HAKKINA DESTEK VERDİ

Cumhurbaşkanlığı'nda onay bekleyen anadilde savunma hakkını öngören yasal düzenleme hakkındaki görüşlerini paylaşan CHP Samsun Milletvekili YDK Üyesi İhsan Kalkavan, şunları söyledi: “Anadilde herkesin savunma hakkı vardır. Kendi mesleğinden söyleyeyim. Bir gemide görev yapan yabancı mürettebat mahkemelik oluyorsa, mahkeme, kendisine tercüman tahsis ediyor. Bir Kürt de olsa, azınlıklardan kim olursa olsun, mahkemeye düştüğü zaman Türkçe bilmiyorsa, mahkeme ona tercüman bulmakla yükümlüdür. Ancak kişi Türkçe biliyorsa, mahkemenin o kişiye tercüman bulma gibi bir görevi olmadığını düşünüyorum.”





Editör: TE Bilisim