CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan oldukça çarpıcı bir çıkış geldi. Dün sabah gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çok konuşulacak bir 28 Şubat çıkışı geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat sürecinde yapılan yargılamaları eleştirerek yeniden yapılması gerektiğini bildirdi. Kemal Kılıçdaroğlu İBDA-C terör örgütü lideri olduğu iddiasıyla 28 Şubat döneminde idam cezası alan, daha sonra cezası ömür boyu hapse çevrilen Salih Mirzabeyoğlu başta olmak üzere 28 Şubat yargılamalarının yeniden yapılması gerektiğini savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, “28 Şubat sürecindeki yargılanmaların yenilenmesi olasılığına nasıl bakarsınız?” sorusuna“Olağanüstü mahkemelerin tümüne karşıyız, onların yaptığı yargılamalara da karşıyız. Yeniden yargılama başlarsa destek veririz. Mağdur kim olursa olsun olağanüstü mahkemelerde yargılanıyorsa bu mahkemelerin adalet dağıtmadığı kanısındayız” dedi.

Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...

Daha önce AK Parti'nin de dillendirdiği 28 Şubat yargılamalarıyla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 'yargılanmalar yeniden yapılsın' ifadesini kullanması dikkat çekti. CHP liderinin bu çarpıcı çıkışı 'Başbakan Erdoğan'ın dile getirmediğini Kılıçdaroğlu istedi' yorumlarına neden oldu.

CHP Cezaevi Komisyonu’nun yaptığı cezaevi ziyaretleri sonrası, aralarında Salih Mirzabeyoğlu dahil 28 Şubat döneminde yargılanan birçok mahkum, Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür mektubu göndermişti.

Bir süredir aralarında Mazlum-Der’in de olduğu bazı sivil toplum örgütleri öncülüğünde 28 Şubat sürecindeki yargılamalarının yenilenmesi kampanyası yürütülüyor. Özellikle Mirzabeyoğlu bu kampanyanın merkezinde yer alıyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün de, “Salih Mirzabeyoğlu’nun avukatları ve sevenleri bize bu konuda başvurdu. O dönemin yargılamaları örnek teşkil edecek cinsten” diyerek, dönemin yargılamalarıyla ilgili dosyayı Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderdiğini açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim