CHP belki de ilk kez Başbakan Erdoğan’ın yanında. Geçmişte işkence gördüğünü açıklayan Başbakan Erdoğan’ın işkencecilerinin bulunması için 24 CHP milletvekili TBMM’ye araştırma önergesi verdi. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ile birlikte 23 CHP milletvekilinin TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi sunarak Başbakan Erdoğan’a işkence yapanların bulunması ve cezalandırılması istendi.

Araştırma önergesinde 12 Eylül askeri darbesi ile birlikte işkencenin sistematik hale dönüştüğü ifade edilerek, çok sayıda insanın işkence sonucu öldüğü ya da sakat kaldığı vurgulandı. Halen karakollarda ve emniyette işkence olaylarının devam ettiği de öne sürülen önergede şöyle denildi:

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

‘’Başbakan Erdoğan televizyonlarda, kendisine de işkence yapıldığını ifade etmiştir. Bugün TC Başbakanı olan bir kişiye işkence yapılması, üzeri kapatılacak bir konu değildir. Başbakan Erdoğan’a ne zaman, nerede ve ne şekilde işkence yapıldığının tespiti ve işkence yapanları belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmalıdır’’

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında “Ben de işkence gördüm. Bunları ben lanetle kınamışımdır. Çünkü o işin içinden geldik. O işkenceleri ben de gördüm ama hiçbir zaman çıkıp da meydanlarda bunları söylemedim” demişti.

Editör: TE Bilisim