Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, et fiyatlarının tavan yapması sebebiyle vatandaşın ete hasret kaldığını söyledi. Akın, yaptığı açıklamada, "Vatandaş, ağzına bir lokma et girsin diye Kurban Bayramı'nı bekler hale getirildi. Türkiye nüfusu devamlı artan bir ülke olduğu için et ithalatı yeterli çözüm değildir. Bunun için sürdürülebilir ve kalıcı hayvancılık politikaları oluşturulması gerekiyor." dedi.

Milletvekili Akın, son günlerde ülke kamuoyunu meşgul eden et fiyatlarındaki artışa ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, ilgili kuruluşların rakamlarına göre kesimhanelerde geçen ocak ayında kilosu 20 lira olan yağsız dana etinin, temmuz sonunda 25 liraya kadar ulaştığını bildirdi. Et fiyatlarının perakende piyasa ise 40 liraya kadar çıktığına dikkat çekerek, "Et fiyatları tavan yaptı, vatandaş ete hasret kaldı. Vatandaş, ağzına bir lokma et girsin diye Kurban Bayramı'nı bekler hale getirildi. Türkiye nüfusu devamlı artan bir ülke olduğu için et ithalatı yeterli çözüm değildir. Bunun için sürdürülebilir ve kalıcı hayvancılık politikaları oluşturulması gerekiyor. Türkiye, en pahalı etin tüketildiği ülkelerden biri. Bu durumdan en fazla zararı tüketici görüyor. Oluşturulacak ve uygulanacak nitelikli ve kalıcı hayvancılık politikalarıyla daha uygun fiyatlarla ve daha güvenilir et tüketebiliriz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim