Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto’nun Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırıyla ilgili mesajına Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande mektupla cevap verdi. Hollande, TGC’ye teşekkür etti.

TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun 7 Ocak’ta Paris’teki Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırıyla ilgili gönderdiği başsağlığı ve dayanışma mesajına Fransa Cumhurbaşkanlığı’ndan cevap geldi. Cumhurbaşkanlığı kabinesi adına TGC Başkanı Turgay Olcayto’ya gönderilen İsabelle Sima imzalı cevapta, dayanışma mektubu nedeniyle TGC’ye teşekkür edildi. Hollande’ın 26 Ocak tarihli mektubunda, “Sayın Başkan; geçtiğimiz 7-8 ve 9 Ocak günlerinde Fransa’yı derin acılara boğan trajik olayların akabinde gösterdiğiniz desteğe teşekkür ederiz. 11 Ocak günü yapılan cumhuriyet yürüyüşü dünyanın birçok devlet ve hükümet başkanını yan yana getirdi. Fransa’nın savunduğu özgürlük değerlerine, hoşgörü ve çoğulculuğa olan derin bağlılığımızı bir kez daha teyit etti. Barbarlığa ve gericiliğe karşı tavrımız mutlaktır.” denildi.

TGC BAŞKANI TURGAY OLCAYTO’NUN MESAJI

Turgay Olcayto’nın Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’a 9 Ocak tarihinde gönderdiği mesajda şu görüşlere yer verilmişti: “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ait İstanbul’daki Basın Müzesi’nin özel bir odasında çoğu terör saldırılarında yaşamlarını yitirmiş gazetecilere ait 64 yağlı boya portre bulunmaktadır. Onlar arasında 1979 yılında öldürülen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, 1993 yılında arabasının altına konan bombayla yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu vardır. Daha yakın tarihlerde de, 2007 yılında Ermenice, Türkçe yayın yapan Agos Gazetesi önünde, sokakta aşırı sağcı biri tarafından vurulup öldürülen Hrant Dink bulunmaktadır. Onlar teröre kurban olan gazetecilerin sadece bir kaçıdır. Terör saldırılarında ölen gazeteci sayısı bakımından Türkiye belki de dünyada ilk sıralarda gelmektedir. Bu nedenle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak biz Charlie Hebdo saldırısında yitirilen ve yerleri doldurulamayacak gazeteci meslektaşlarımız için yüreklerimizde derin bir acı ve elem duyuyoruz. Fransa’daki tüm meslektaşlarımız, muhabirler, yazı işleri elemanları, karikatüristler, foto muhabirleri ile tam bir dayanışma içinde olduğumuzu iletmek istiyoruz. Duyulan acı hepimize aittir.”

Editör: TE Bilisim