Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, parti içi tartışmaları değerlendirdi. Ayata, “Değişik arkadaşlarımızın farklı görüşlerini dinleye dinleye, farklı görüşlerin sentezini alarak sonuca gitmeye çalışıyoruz. Yoksa insanlara menfaat dağıtarak, onlara havuç vererek veyahut onlara sopa göstererek terbiye etmek uzun dönemde kalıcı değildir." dedi. Türkiye'nin en dinamik, gelişmiş bölgelerinde hızla oy arttırdıklarını söyleyen Ayata, "Bu, 'CHP yarını olan bir parti' demektir." ifadelerini kullandı.

CHP Bursa İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Sencer Ayata, bir gazetecinin parti içi tartışmalara yönelik sorusunu cevaplandırdı. Ayata, CHP ile ilgili en çok merak edilen şeyin, partinin önerdiği politikalar ve projeler yerine ‘İçinizde ne olduğu’ sorusunun gündeme geldiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun farklı görüşleri sonuna kadar dinlediğine işaret eden Ayata şunları kaydetti: "Bir kurumun insanlarını baskı altında tutarak, devamlı döverek onların kişiliğini ezerek bir kurum olarak gelişemezsiniz kurum olarak gelişmek demek o partide kişiliklerin de gelişmesi lazım. Herkesin özgürce kişiliğini yaşaması demektir. Demokratik değerlerin hoşgörünün bir partide olması gerekir. En hararetli tartışmalarda bile parti meclisinde bir tek kişinin en ağır eleştirilerini bile kesmemiştir. Herkesi dinlemiştir. Bu anlamda bütün bu değişik arkadaşlarımızın değişik arkadaşlarımızın farklı görüşlerini dinleye dinleye, farklı görüşlerin sentezini alarak sonuca gitmeye çalışıyoruz. Yoksa insanlara menfaat dağıtarak, onlara havuç vererek veyahut onlara sopa göstererek terbiye etmek uzun dönemde kalıcı değildir. 90 sene geçti tüm partiler dağılıp gitti tek parti kalmadı, bir tek CHP kaldı."

BAŞKA PARTİLERDE DE OLUYOR AMA CHP’DE FARKLI ANLAŞILIYOR

CHP’nin üyesinin kişiliğine değer veren kimliği olduğuna dikkat çeken Ayata, "İçerisinde tartışan parti dışarıya zayıf gibi görünebilir, ama kendi içinde sürekli kendini sağlamlaştırıyor demektir. CHP, tüm bu deneyimlerden öğrene öğrene konuşa konuşa daha da güçlenecektir. Hangi parti daha çabuk parçalanır diye baktığım zaman ses çıkmayan partiden daha çok korkarım. Onun için yapılan her türlü tartışmayı yerinde buluyorum. Başka partilerde de ses çıkabiliyor. CHP olduğu zaman algı farklı, medyada abartılarak veriliyor başka partilerde o haber olduğu zaman o küçülterek veriliyor çoğu algıyla alakalı. Yer yerinden oynadı bir arkadaşımızın sözleri yanlış anlaşıldı olay bu. Partimizin son derece sağlam gövdesi vardır. Çok eski çınardır kökü Kuvvayi Milliye dayanır. Bir bakanlığa dilekçe verilerek kurulmuş parti değiliz, büyük halk hareketinin partisidir." dedi.

"CHP'NİN OYLARININ ARTTIĞINI, İKTİDAR PARTİSİNİN DE AZALDIĞINI GÖRÜYORUZ"

Bir gazetecinin ‘Partinizin önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde hedefi yüzde kaçtır?’ yönündeki soruyu da cevaplandıran Ayata, 2011 seçimlerinde adrese dayalı kayıt sisteme geçildiği için, kullanılan oy miktarında artış olduğunu kaydetti. Son seçimlerde 5 milyon oyun AK Parti’ye 4 milyon yeni oyun da CHP'ye gittiğini anlatan Ayata şunları söyledi: "Biz oy oranını yüzde 5 arttırdık. Bunun devam etmesi için çalışıyoruz. Önemli olan bu yükselme grafiğinin arttırılmasıdır. En son yüzde 26 aldık. Önümüzdeki seçimlerde mutlaka bunu aşmak istiyoruz. Marmara oylarımız zaten yüzde 33'tü. Bugün zaten her 3 seçmenden biri Marmara'da yaşamaktadır. Marmara oylarımızı yüzde 40'a taşırsak, neredeyse bu bölgede Türkiye'nin birinci partisi oluruz. Oy hesabı yaparken, Türkiye'deki oy dağlımına dikkat edilmesi gerekir. Hangi bölgelerde kim ne kadar oy alıyor diye hesaplamamız lazım. Türkiye'nin en dinamik, gelişmiş bölgelerinde hızla oy arttırıyoruz. Bu, 'CHP yarını olan bir parti' demektir. Çünkü gelişen, dinamik bölgelerde oy arttırıyorsunuz. Bu bizim için çok değerlidir. Yerel seçimlerde kesinlikle oy oranımızın artacağı, dinamik bölgelerde daha çok belediye kazanacağımız inancındayım. Türkiye'de şu iddiayı rahatlıkla yapabiliriz; iktidar partisinin oylarında düşüş var. 'Biz araştırma yaptırdık, yüzde 50 oyumuz var' demenin siyasi faydaları olabilir ancak, biz böyle bir yöntem izlemiyoruz. CHP'nin oylarının arttığını, iktidar partisinin de azaldığını görüyoruz. Bu şu anda iki partinin baş başa geldiği anlamına gelmiyor. Bunu da açıkça söyleyeyim. Arada fark var. Eğilim AKP'nin oy kaybetmesi, CHP'nin de kazanması yönündedir. Seçime doğru daha net çalışılmış ve bilinçli olarak, 'oylarımız şuraya gelecektir' diyebiliriz."

Editör: TE Bilisim