Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, seçimlerin kadınlarla kazanıldığını söyledi.

CHP Kadın Kolları’nın “Yerel seçimlere giderken güçlü kadın örgütlenmesi” konulu bölge toplantısı Seyhan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Hatay’dan partili kadınların katıldığı etkinlikte konuşan Dokuzcan, insanı iki kanatlı kuşa benzetti.
Dokuzcan,“Sağ kanadı erkekler. Daha güçlü olan sağ el gibi… Bizim söylediğimizin arkasında başka şeyler arayanlar olduğu için böyle söylüyorum. Sol kanat ise kadınlardır. Bu yüzden aslında bütün kadınlar solcudur. Biz Türkiye’ye bunu hatırlatacağız.”dedi.

Yola ‘inanç, umut ve güveni’ esas alarak çıktıklarını ifade eden Dokuzcan, başarının ancak yapılan işe inanmakla mümkün olabileceğini kaydetti. Yağmur duasına çıkan bir gruptan sadece bir kişinin şemsiyeyi yanına aldığını dile getiren Dokuzcan, “İşte o şahıs yağmurun yağacağına inanmıştır. Ben birlikte yürüdüğümüz arkadaşlara soruyorum: Bizim şemsiyelerimiz nerede? Bu işe duyduğumuz güven nerede?” diye konuştu.

Başarıya giden yolun birlikten geçtiğine işaret eden Dokuzcan, sevgi, saygı ve paylaşımın önemi üzerinde durdu. Programa Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç’de birer konuşma yaptı.

Editör: TE Bilisim