CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda söylediği sözler büyük bir tartışma başlattı. Birgül Ayman Güler’e bir kesim tepki gösterirken, bir kesim de destek vermişti.

‘Türk ulusuyla Kürt milleti eşit değil’ diyen Birgül Ayman Güler Atatürk’ün de ulus tanımının kendisininki gibi olduğunu ifade etti. Birgül Ayman Güler ırkçılık eleştirilerine “Benim sözlerim Atatürk’ün ulus tanımının aynısı. Türk adını taşıyan etnik bir grup gösteremezsiniz. Türkmen, Yörük vardır. Kürt, Türk’ün değil Türkmen’in karşılığıdır” sözleriyle yanıt verdi.

PİŞMAN DEĞİLİM

“Ben bu görüşleri yeni söylemiyorum ki. 20-30 yıldır dile getiriyorum. O sözlerim anlık değildi. Teori ve yaklaşımdan söz ediyorum. Ben bu sözleri üniversite kürsüsünde de söyledim. Milletvekili seçilmeden önce de Türkiye’nin birçok yerinde konferanslar verdim. “Türkiye Nereye Gidiyor?” konferanslarında bunları söyledim” diye konuşan CHP’li Birgül Ayman Güler, sözlerinden pişman olmadığını dile getirdi.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

AKP'LİLERDEN TEBRİK ALDIM

CHP tabanından yaygın destek alıyorum. Hatta AKP’lilerden çok sayıda tebrik aldım. Odama kadar gelenler oldu. Kim olduklarını söylemeyeceğim. Söyledikleri şuydu: “Bize var olduğumuzu hissettirdiniz” diyen Birgül Ayman Güler, sözlerinin Atatürk’ün ‘Ulus’ tanımına uygun olduğunu belirtti. Birgül Ayman Güler, “Benim sözlerim Atatürk’ün ulus tanımının aynısı. Türk adını taşıyan bir etnik grup göremezsiniz. Etnik olarak Türkmen, Yörük vardır. Kürt dediğiniz zaman bunun karşılığı Türk değil Türkmen olabilir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim