31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ‘Babam ODTÜ’ye gitme komünist olursun' sözüne tepki göstererek, "Ona şunu söyleyeyim: Kabinenin gizli komünisti Ali Babacan mı?”dedi. İnce, Çağlayan'ın 'Kürt kimliğimi yıllarca gizledim' açıklamasını da eleştirerek, " Ticaretle uğraşırken, para kazanırken ‘Kürt’ olduğun aklına gelmemiş de, bugün konjonktür gereği mi aklına geldi, yazık." diye konuştu.

Yalova’da Dünya Kadınlar Günü ilgili bir programa katılan CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, etkinlik sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a “Kürt kimliğimi yıllarca gizledim” açıklamalarını değerlendiren İnce, şöyle konuştu: “Etnisitesini gizlemesini doğrusu anlamış değilim. Ticaretle uğraşırken, para kazanırken ‘Kürt’ olduğu aklına gelmemiş de, bugün konjonktür gereği mi aklına gelmiş, yazık. Eğer ben Kürt olsaydım bunu 50 sene önce de söylerdim, dün de söylerim bugün de söylerdim. Böyle bir kafa yapısı olabilir mi? Yani AKP’nin ruh halini ortaya koyuyor. Hakan Şükür çıkıyor ben Türk değilim Arnavut’um diyor. Zafer Çağlayan çıkıyor ‘Kürt olduğu yeni aklına gelmiş bunları söylüyor. Para kazanırken, ticaret yaparken bunları konuşmuyordu şimdi konuşuyor. Bu mantaliteyi doğru anlamış değilim.”

İnce, Bakan Çağlayan’ın, ODTÜ ile ilgili konuşmasını ise “Bir de ODTÜ ile ilgili bir şey demiş. ‘Babam ODTÜ’ye gitme komünist olursun' dedi’ demiş. Ona da şunu söyleyeyim: Kabinenin gizli komünisti Ali Babacan mı?” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir de Tayyip Erdoğan’a bir önerim var: Süleyman Soylu, korkunç laflar söylüyordu Tayyip Erdoğan’a, onu aldı genel başkan yardımcısı yaptı. Numan Kurtulmuş’un söyledikleri kavgada söylenmez. Öyle laflar etki ki; ‘bu beyzade memleketi sattı, yedi, içti’ dedi. Neler söyledi. Onları ben söylesem beni mahkemeye verir. Numan Kurtulmuş’u da aldı genel başkan yardımcısı yaptı. Şimdi bir kişi kaldı. İmralı’daki Abdullah Öcalan. Onu da alır genel başkan yardımcısı yaparsa Tayyip Erdoğan’ın kadrosu tamamlanmış olur.”

Editör: TE Bilisim