Seçim bölgesi Yalova’daki milletvekili irtibat bürosunda basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce daha sonra pazara giderek esnaf vatandaşlarla sohbet etti.

AKP ile BDP arasındaki tartışmaların göstermelik olduğunu öne süren İnce şunları söyledi:

Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın

“Kayıkçı kavgası yapmalarına bakmayın siz. Bu anlaşılmıştır ki, bu pazarlık yapılmıştır. Bu pazarlık iki şey üzerine kuruludur. Erdoğan’a başkanlık, Apo’ya özgürlük. Bu pazarlığı AKP ile BDP yapmıştır. Milletin önünde ise kayıkçı kavgası yapıyorlar. Ne zaman Başbakan, CHP’yi ‘BDP ve PKK ile yakınlaştı’ gibi suçladığı zaman, bilin ki o sıralar Başbakan PKK ile görüşme yapıyordur. Türkiye’nin geldiği nokta da budur artık. ’3 H’ sorunu vardır bu iktidarın. Bir halkı kandırdılar. İki hakkı kandırdıklarını zannettiler. Üç hukuku çiğnediler, katlettiler. Bu iktidarın özeti ’3 H’dir açıkçası.”

‘DEMOKRASİNİN RUHUNA FATİHA’

Bürosundaki açıklamalarının ardından esnaf ve pazar yeri ziyareti yapan İnce, pazarcı olan halasının kızı Cevriye Gözet ile de sohbet etti. İnce, “Benden büyüktür ama çocukken ben çok dövmüşümdür yani” dedi.

İnce, mezar taşı yapan bir dükkana da uğradı. Burada dükkan sahibinin, ‘Bir tane mezar taşı yapalım da meclise götür’ teklifine İnce, “Bence demokrasiye yaptırmak lazım bir tane. ‘Demokrasinin ruhuna Fatiha diye’ dedi.

İnce, son olarak da merkezde İstanbul Caddesi üzerinde yürüyüş yaptığı sırada kaldırım çalışması yapan işçilerin yanına gitti. İnce, burada eline çekiç alarak işçilerle birlikte kaldırım taşı döşedi.

Editör: TE Bilisim