CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM’de yaklaşık 25 milletvekili ile birlikte yaptığı basın toplantısında, “CHP milletvekilleri olarak ‘AKP-PKK anayasasını’ yaptırmayacağız. Biz CHP milletvekilleri olarak, ‘Tayyip Öcalan-Abdullah Erdoğan’ ittifakına geçit vermeyeceğiz” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un, medyaya yönelik sitemlerini de değerlendiren İnce, daha açıklama yapmadan medyada “ulusalcı deklarasyon” şeklinde algılandıklarını söyledi.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

İnce, “AKP özgürlükçü, demokrat anayasa yapmak istiyor, CHP 1930′ların kafasında, gerici, statükocu, özgür, demokratik bir Türkiye istemiyor” denildiğine işaret ederek, CHP’li komisyon üyelerinin önerdiklerini ve AKP’nin hangilerini reddettiğini anlattı.

Seçim barajının yüzde 5′e düşürülmesinden, yargı bağımsızlığıa yönelik uygulamalara kadar bir çok yenilik istediklerini aktaran İnce, ancak AKP’nin bunları reddettiğini savundu.

İnce, “Bunları öneren CHP, nasıl statükocu oluyor?” diye sordu.

“4 MADDEDE PKK-AKP ANLAŞMASI”

İnce “BirincisiTayyip Öcalan, Abdullah Erdoğan anayasası yapmak istiyorlar. Yapılmak istenen bu. Türk vatandaşlığı ve Türk milleti kavramını birlikte anayasadan çıkarmak istiyorlar. İkincisi, eğitim dilinin değiştirilmesini istiyorlar, bunda anlaşmışlar. Üç, yerelleşiyoruz, yerel yönetimlere yetki veriyoruz diye federasyona olanak tanımak istiyorlar. Dördüncü talepleri başkanlık sistemi altında bir diktatörlük kurmak istiyorlar. Bizim taleplerimizi reddettiler ama AKP, PKK talepleri bu 4 maddeden oluşuyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim