Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
"Fuat Avni" adlı Twitter hesabındaki, seçimden önce aralarında gazeteciler, savcılar ve polislerinde yer aldığı 200 kişinin gözaltına alınacağı iddialarına Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel de tepki gösterdi. Seçim öncesi 200 kişinin gözaltına alınacağına ihtimal vermediğini belirten Özel, oylarının düştüğünü gören AK Parti’nin, panik halinde her tarafa saldırdığını söyledi. Oyları düştüğü için AK Parti’nin kimyasının bozulduğunu ve çıldırmış durumda olduklarını öne sürerek, mağlubiyeti hazmedemeyecek olgunlukta olmadıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şuurunu kaybettiğini de iddia eden Özgür Özel, klozetten medet umar hale geldiklerini söyledi.

Seçimden önce aralarında gazeteciler, savcılar ve polislerinde yer aldığı 200 kişinin gözaltına alınacağı iddiasını çok ihtimal dahilinde görmediğini dile getiren CHP Milletvekili Özel, “Ama AKP ne yapsa yeridir. Seçimleri kaybedeceklerini anladılar. Her geçen gün Türkiye’yi gerecek işler yapmaya çalışıyorlar. Oyları yüzde 40’ın altına iner mi diye şüpheleniliyordu, yüzde 35’lere doğru düşüyorlar. Bundan dolayı panik halinde her tarafa saldırıyorlar. Böyle gözaltılar olabilir. Hani çok ihtimal dahilinde görmesem de böyle bir ihtimale de sarılabilecekleri düşünebiliriz, çünkü en akla gelmedik yöntemleri kullanıyorlar.” dedi. AK Parti'nin, 7 Haziran’da milletin tokadından kurtulamayacağını savunan Özel, “AKP, kendi deyimleriyle hiç seçim kaybetmedi ama 7 Haziran’da hüsrana uğrayacaklar ancak AKP’liler, mağlubiyeti hazmedecek demokratik olgunlukta değiller. Oylarının düşmesini hazmedemiyorlar. Şu anda artık Türkiye’de sayısal çoğunluk AKP’nin elinde olmasına rağmen Parlamento’da siyasal üstünlüğü kaybettiler. Siyasal üstünlük şu anda CHP’dedir. CHP ne söylerse Türkiye’de gündem oluyor. Artık Başbakan Ahmet Davutoğlu hiçbir şeyi başaramadı, sesini kaybetti. Önce kendini kaybetti Davutoğlu, sonra sesini kaybetti. Şimdi gelinen noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şuurunu kaybetti. Klozetten medet umar hale geldiler. Klozet polemiğinden medet umar hale geldiler. Biz inadına emekli ikramiyesini, inadına asgari ücreti, inadına 1,5 liralık mazotu, inadına fakirlere verilen maaşın iki katına çıkarılmasını anlatıyoruz. Bu yüzden kimyaları bozuldu ve çıldırmış durumdalar. Her şeyi yapabilirler, onlarda bu ihtimal var ama bu seçim öncesi buna cesaret edebileceklerini düşünmüyorum.” diye konuştu.

AK Parti’nin yaptıklarının yanına kalmayacağını söyleyen Özel, “Bunu bilsinler. Bir de AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ihtiraslarıyla verdikleri bazı kanunsuz emirleri uygulayan bazı kamu görevlileri var. Onlara da söylüyoruz, bugün pazar, yarın pazartesi. Bu işin pazartesisi de var. Kanunsuz emir uygulayıp yarın öbür gün başlarını derde sokmasınlar. Eğer kendilerine kanunsuz emir veriliyorsa emri verenin emri yazılı vermesi zorunludur. Anayasamız'a göre kanunsuz emir olmaz. Bir astın, emir uygulamak için üstten bunu yazılı talep etme hakkı vardır. Böyle telefonlarla, hele hele şu anda milletvekili olmayan, bakan da olmayan, sadece milletvekili adayı olan Efkan Ala’nın birtakım şuursuz telefonlarıyla emniyet müdürleri, savcılar kendilerini tehlikeye atmasın. Pazarın bir de pazartesisi var. Bunu herkes düşünsün.” dedi.

Editör: TE Bilisim