Doğru Aday: Ama Nasıl? Doğru Aday: Ama Nasıl?
Gerçek CHP sadece muhalefetin değil, ülkenin önünü tıkamaya dolu dizgin devam ediyor.

'CHP geliyor' korkusu siyasi rakibi olan iktidar partisine daha çok genel ve yerel seçimlerde bedava koltuk ve iktidar sunmaya devam ediyor. Bu kıyak koltuk hediyesi daha nereye kadar sürecektir?

CHP, ülke muhalefetinin önünü açmak zorundadır. CHP'nin yanlış muhalefet stratejisi olduğu müddetçe, başka hiç bir muhalefet partisinin olağanüstü şartlar haricinde iktidar olma şansı yoktur. Mevcut iktidara gerçek alternatifin engeli sanki iktidar olma derdi olmayan muhalif parti CHPdir.

Milletin çok büyük bölümünün CHP'nin negatif algı ve imajından dolayı korkusu yıllardır sürüyor..'Nasıl bir CHP istiyorsunuz?' diye doğrudan millete sorulmalı ve siyaset bilimine havale edilmelidir. Ülkede gerçek demokrasi önce Atatürk’ün partisi CHP'de uygulanmalı; millet demokrasinin tadına CHP'de varmalıdır. Demokrasi, miting şovlarıyla milyonları alanlara toplayıp, rekor katılımla avucunu yalama ve karavana atma sanatı değildir!Toplumun sadece kısıtlı bir kesiminin oyunu alarak kronik muhalefet yapmak, artık ülkenin tadını ve demokrasinin anlamını dejenere etmiş; toplum ise umudunu yitirmiştir.

Layıkı ile muhalefet, ekmek, su ve hava gibi ülkeye gereklidir. İktidar olmak kadar kamu hizmetidir.  Fakat bir şartla!.. muhalefet iktidarı hata yapmaktan caydıramıyorsa, eski tas-eski hamam muhalefet statükosu iktidarın yelkenine rüzgar verir. CHP yıllardır bunu yapıyor. 'Artık vakit tamam' 24 Haziran sloganı şimdi CHP için geçerlidir. Çünkü CHP korkusu iktidarın yaşama umudu ve  can simidi olmuştur.

Ağzınızla kuş tutsanız; salonlarda, kahvelerde ayakta alkışlansanız da 'CHP geliyor' korkusu İle tarikat, cemaat veya Cami cemaatinden oy alamazsınız. Yine CHP'nin arka bahçesi olan Cemevinden, etnik ırkçılık hastalarından da istisna dışında oy almanız çok zor.

Türkiye bu saplantılı aidiyet ve aşiret vb siyasi tercih ölçüsü İle ilkelliği asla yenemez! Bu ilkel anlayış, ülkenin önünü tıkıyor! Adı sosyal demokrat ama arka bahçesi mezhepçilik, ırkçılık, hizipçilik olunca hepimize yazık oluyor!

CHP, bu kafa İle muhalefet yaptıkça, başka hiç bir muhalefet partisinin iktidar veya muhalefet şansı yoktur. CHP, dolaylı iktidar partisidir. CHP saldığı korku ve yanlış özgürlük fantezisi ile ülkenin önünü tıkamaya devam ediyor. Gerçek şu; demokrasi CHPye gelmeden ülkeye gelmez!

3 Dönem Ümraniye’de gece gündüz çalıştık... anketler bizi gösteriyordu... ama CHP sahneye bir çıktı her şeyi alt üst ederek altın tepside belediye başkanlığını AKP ye teslim etti!

Atatürk Milli kurtuluş ve Cumhuriyetimize  model olmuştur. CHP, hizip, sinsi mezhep ve etnik siyasetini bırakıp, ülkemize gerçek demokrasi modeli olmak zorundadır. İnsanlar koşa koşa CHP'ye üye olmalı; bu da diğer partilere emsal ve örnek olmalıdır.

Türkiye iktidar kadar muhalefeti tartışacak demokratik süreçleri var etmedikçe, CHP iktidarı rakiplerine endirek de olsa altın tepside sunmaya devam eder!

Cumhuriyetin kurucusu CHP, Demokrasi kılıflı etnik mezhep siyasetini bırakıp partiyi millet iradesine terk etmedikçe, rakiplere hep iktidar sunar! "CHP Geliyor" korku ve algısı daha ne kadar iktidar fırsatı sunacaktır? Türkiye, etnisite, mezhep, aşiret, cemaat ve tarikatın siyasi etkisini daha fazla kaldıramaz! Artık ehliyet, liyakat, kabiliyet, bilim ve birikim tercih sebebi haline gelmek zorundadır. Siyaset iktidar ve muhalefeti ile geçim ve nemalanarak statü kapısı olmaktan süratle çıkarılıp, emanet, ehliyet, liyakat, kabiliyet ve demokratik olmalıdır.

'Siyaset şeytan işi' deyip, milyonları pasifize ederek bir emirle oy verdiren; tarikat, cemaat, mezhep ve aşiretlerin arka bahçesi olmaktan çıkarılmalıdır! Siyasi partilere parti içi demokrasi gelmedikçe ülke hiç bir problemini çözemez. Millet iradesi önce partilerde geçerli hale gelmelidir.

Yazık! Ülke dara düşerse ve bedel ödemek gerekince helal süt emmiş namuslu her vatandaş her şeyini feda eder. Bu değerler siyasi nemalanma, bedava ikbal ve imtiyaza sahiplenme alanı değildir! Parti genel merkezlerinde güvercin taklası atmadan ülkede millet evlatları siyaset yapamazsa, ülkenin geleceği karanlıktır. Demokrasi ve özgürlükler bir lütuf, ihsan ya da başkalarının koltuk ve ikbal kıyağı değil, milli, manevi, evrensel ve demokratik yaşama iklimidir! Zira bugünkü siyasi figürlerin bu meşhur ve var olma iklimi, verilen mücadelenin ikramıdır.  Bu iklim yalnızca  imtiyazlı figürler dayatsaydı, Allah aşkına hangi siyasi figür bugün ülke siyaset sahnesinde olabilirdi?

Sabri Şenel


Editör: TE Bilisim