Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün artık güvenlik güçlerimiz Nusaybin ve Şırnak hariç diğer yerlerdeki operasyonlarını tamamlamışlardır. Nusaybin'de örgüt mensupları gruplar halinde teslim oluyor. Operasyonların tamamlandığı ilçelerimizin yeniden ayağa kaldırılması için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Ben şu anda terör örgütünün içinde olan tüm vatandaşlara sesleniyorum: Annenizin, babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünün kucağından sıyrılın. Bu devlet adildir. Adil olan bu devletin anlayışı bilesiniz ki o katil terör örgütü ile asla mukayese edilmez." dedi.

Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, "Biz geldiğimizde Diyarbakır'da 37 kilometre varken, onu 10 katına katladık. Niye? Onlar yıkar, biz yaparız. Farkımız bu. Şimdi ben buradan sesleniyorum: Ey benim Diyarbakırlı kardeşim, ey benim Kürt kardeşim; ya bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi Allah aşkına? Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar? Bunlar benim bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten, öldürmekten başka ne yaptılar? Bunlar öldürmek, şehit etmek için var. 'Bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir' inancından hareketle biz hep bunu yaptık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, yıkmadılar mı? Bunlar Ateist ve bunlar Zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler ve etmiyorlar. Bunların içinde maalesef benim milletimin değerleri ile istihza edenler de var. Er veya geç benim Diyarbakırlı, Şırnaklı kardeşim de bunların ne olduğunu anlayacak. Vanlı, Hakkarili, Muşlu, Iğdırlı kardeşim de anlayacak. Ve er veya geç bunlara gereken dersi sandıkta vereceğiz. Biz sandıkla hareket ediyoruz, bunlar ise Kandil'le hareket ediyorlar. Biz gücümüzü haktan ve halktan alıyoruz. Farkımız bu."

"ONLAR PKK ADINA PARLAMENTODA"

Dürümlü mezrasındaki bombalı saldırıya da değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "PKK’nın desteklemiş olduğu bir parti şu anda parlamentoda mı? Onlar PKK adına parlamentoda... Milletin ne diyor, 'bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı' diyor. Ne oldu şimdi, dokunulmazlık olayı parlamentoda geçti. Şimdi tutuştular, yurt dışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz, kaçmayın! Aynen paralel devlet yapılanması ne ise bunlar da o... Onlar da kaçıyor, bunlar da kaçıyor."

Erdoğan, "Kuru kuruya silah bırakmak değil, gömecek ve betonlayacak ve bunların koordinatları verilecek. Yoksa bunlar bu işe çok alışıktır. Silahı bırakırlar, bir müddet sonra da gelir o bıraktıkları yerden alırlar. Bu oyuna asla gelmeyiz. Olmadı, o zaman bu ülkeyi terk etmek zorunda kalacaklar." şeklinde konuştu.

"BU ÖRGÜTÜN ÜLKEDEN UZAKLAŞTIRILMASI ŞART"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Temmuz ayından bu yana yaşananlardan sonra bölge halkı terör örgütünün de; parti, dernek, vakıf gibi adlar altında onun uzantısı olarak çalışan yapıların da gerçek yüzlerini görmüşlerdir. Masum insanları paramparça ederek katleden bir örgüt ne bu toprakların ne de bu ülkenin bir parçası olamaz. İnsanların yaşadıkları evleri buzdolabından yatağına, ayakkabısından Kur'an-ı Kerim'e kadar bombalarla tuzaklayan bir örgütle bölge halkının, benim inançlı Kürt kardeşlerimin en küçük bir ilişkisi olamaz. Sokakları, binaları, dükkanları, araçları keyfi bir şekilde tahrip eden, yolları keserek TIR'ları yaka yıkan böyle bir örgütü bırakın Kürt kardeşlerimizi, insanlıkla yan yana düşünmek mümkün değildir. Terör örgütünün asıl hesaplaşması devletle değil, bölge halkının inancı, Kitap'ı, ibadetiyle, tarihiyle, kültürüyledir. Örgüte destek verenler silahlı mücadeledeki başarısından çok bölge halkını köklerinden ve değerlerinden kopartmasını önemli görüyorlar. Dikkat ederseniz, örgütün infaz ettiği kendi militanlarının ve masum bölge insanlarının sayısı, devletin operasyonlarında ölenlerden çok daha fazladır. Ağızlarını her açtıklarında geçmişteki faili meçhullerden söz edenler, örgütün faili belli cinayetlerine de tavır koymadıkları sürece samimi olamazlar. Biz hayatımızın hiçbir döneminde yanlışlarla, eksiklerle, hakikatlerle yüzleşmekten çekinmedik, çekinmeyiz. Terör örgütünün vahşetini, onu destekleyen sivil görünümlü yapıların yol açtıkları zararları perdelemek için söylenen sözler havada kalmaya mahkumdur. Biz geçmişte darbecilere, vesayet odaklarına karşı verdiğimiz mücadelede ne kadar samimiysek, terör örgütüne ve güdümündeki kuruluşlara karşı verdiğimiz mücadelede de o kadar samimiyiz. Sadece şiddetten, kandan, candan beslenen bir canavara dönüşen bu örgütün tüm unsurları ile birlikte Diyarbakır'dan, bölgemizden ve ülkemizden uzaklaştırılması şarttır. Buna var mıyız, buna inanıyor muyuz? İşte bu operasyonlar bunun için yapılıyor ve sonuna kadar da yapılacak. Benim Diyarbakırlı, Şırnaklı, Hakkarili, Vanlı kardeşim huzur bulana kadar bunlar devam edecek. Sıkılı yumrukla musafaha olmaz. Nerede olursa olsun elinde silahla ortaya çıkan herkes karşısında sadece güvenlik güçlerimizi bulur."

"BUNLARDAN İNTİKAM ALINACAK"

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "İşte eş başkanlarından bir tanesi ne yaptı, Diyarbakır'da benim Kürt kardeşlerimi sokağa döktü. Ve 53 kardeşimiz öldü mü, Yasin Börü evladımız burada öldü mü? Yasin 15 yaşındaydı, kurban eti dağıtıyordu. Üzerinden de geçtiler mi? Ya bunlarda vicdan diye bir şey yok. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Ama er veya geç, bunlardan o intikam alınacaktır. Hiç endişeniz olmasın. Suriye'deki bir takım gelişmelerden cesaret alan bu örgüt aynı oyunu ülkemizde de sahneye koymaya kalktı."

Erdoğan, "Bugün artık güvenlik güçlerimiz Nusaybin ve Şırnak hariç diğer yerlerdeki operasyonlarını tamamlamışlardır. Nusaybin'de örgüt mensupları gruplar halinde teslim oluyor. Operasyonların tamamlandığı ilçelerimizin yeniden ayağa kaldırılması için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Ben şu anda terör örgütünün içinde olan tüm vatandaşlara sesleniyorum: Annenizin, babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünün kucağından sıyrılın. Bu devlet adildir. Adil olan bu devletin anlayışı bilesiniz ki o katil terör örgütü ile asla mukayese edilmez." diye konuştu.

Erdoğan, şunları kaydetti: "Örgüt kan dökmenin ve yıkmanın peşindedir. Devletimiz ise yaşatmanın ve inşa etmenin yollarını arıyor. Bu sürecin bölge halkı bakımından bir milat olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde bölgede yaşayan vatandaşlarımızın devletinin yanında daha güçlü şekilde yer alarak 2023 Türkiye’sinin bir parçası olma iradesini ortaya koyacaklarına inanıyorum."

Erdoğan, "Bizim tek devletimiz var. Bunun dışında bir devlet asla. Çıkmış paralel devlet yapılanması... Şimdi onunla ilgili son MGK'da bir karar aldık. 'Legal görünüm altında illegal faaliyet gösteren ve Fetullahçı Terör Örgütü olarak anılan' dedik ve MGK'nın bu tavsiye kararını hükümetimize gönderdik. Şimdi hükümetimiz de kararı aldıktan sonra aynen terör örgütleri gibi bu da yargılanacak. PKK neyse paralel devlet yapılanması da odur." dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim