İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den ilk değerlendirme geldi. Abdullah Gül Afyonkarahisar’da valilik, garnizon komutanlığı ve belediyeyi ziyaret ederken gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kritik İmralı sürecini 'terörü bitirmek için birçok yöntem var' sözleriyle değerlendiren  Gül, 'Tabii ki herkesin fikrini söylemesi gerekir ama biraz da konuşmaması gerekenler var. Konuşmayıp iş yapması gerekenler var.' dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sürecin dışında bulunanların konuşmaması gerektiğini ifade etti.

İşte Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasından satır başları;

Terörle mücadele, Türkiye'nin birinci önceliği. Milli birliğimiz, bütünlüğümüz, ülkemizin geleceği önünde en büyük tehdit de bu. Dolayısıyla terörü kesinlikle gündemimizden çıkartmamız lazım. Bu konuyu gündemimizden çıkartmak birinci önceliğimizdir. Terörü bitirmek için tabii ki birçok yöntemler vardır, bunlar da kullanılır.

DEVLET BOYUN EĞMEZ

Karşınıza silahla çıkana daha güçlü silahla yanıt verirsiniz. Devlet boyun eğmez bunu herkes bilmelidir. Bütün yöntemler denenir. Sizin de şahit olduğunuz yeni çalışma var. Süreçte rol alanlar yapması gerekeni biliyorlar. Dürüst davranır yapılması gerekeni yaparsa bu acılar sona erer. Bizim acımız bu konuyu yok etmektir.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN

Herkesin aklını başına alması, düşünmesi ve eğer 'Acılar dinsin, kan dursun' deniyorsa üstüne düşeni yapması gerekir.

Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, geleceğimizdeki beraberliğimize, bütün halkımızın hiç zarar vermeyecek şekilde şüphesiz ki politikalar takip edilebilir. Ama her şeyden önce ne yapılması gerekiyorsa eli silahlı insanların ve onlara talimat verenlerin yapması gerekeni yapmaları gerekir.

KONUŞMAMASI GEREKENLER VAR

Çok fazla konuşmaya da gerek yok. Tabii ki Türkiye gibi demokratik bir ülkede herkesin fikrini söylemesi, konuşması gerekir ama biraz da konuşmaması gerekenler var. Konuşma yerine iş yapması gerekenler var. Bakalım göreceğiz. Devletin kurumlarına herkesin güven duyması lazım. Birlik, beraberlik tehdit altında tutulamaz.

Bölgedeki olaylar bazılarını yanlışa sevk edebilir bunu fırsata dönüştürmek isteyebilirler. Herkes dürüst davranıp gerekeni yaparsa acılar biter.

Editör: TE Bilisim