Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu baş bu gövdedeyken, bu yürek bu bedendeyken, Allah şahittir ki bir gün dahi Kürt-Türk ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Alevi-Sünni ayrımı yapılmasın izin vermeyeceğiz." dedi. "Suriye'de Halep'in, Hama'nın, Humus'un halini gördükten sonra, Irak'da o güzelim Kerkük'ün, Bağdat'ın, Musul'un halini gördükten sonra" diye devam eden Davutoğlu, "Dışarıdaki emperyalistler, işbirlikçileri, içerideki uşakları ne kadar caba sarfederlerse etsinler Diyarbakır'da, Batman'da, Van'da ve altını çizerek söylüyorum Cizre'de, bütün Türkiye'de özgürlük ve güvenlik hakim olacak." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, AK Parti Batman 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada barış yolunda ciddi bir gayret içerisine girmişken 6-7 Ekim tarihlerinde çetelerin değişik şekilde sahneye çıktığını belirten Davutoğlu, "Çözüm sürecine darbe vurabilmek için Kobani'deki kardeşlerimizin acısını bahane ettiler. Kim bizim kapımıza gelirse Kürt, Türkmen, Sünni, Arap, Şii, Yezidi olmasına bakmaksızın kapımızı açarız. Açtık, Kobani'den 197 bin kardeşimizi ülkemize aldık. Kobani için şunu da söyledik, 'onların namusu, hayatı, güvenliği, onuru bizim namusumuzdur, bizim onurumuzdur, bizim güvenliğimizdir.' Ama ayrım yapmadık. Biz kardeşlerimizin hepsine aynı gözle baktık. Kobani'den gelen Kürt kardeşlerimize ne muamele yapmışsak Halep'ten gelen Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimize aynı şekilde kucağımızı açtık. Onlar ne yaptılar? 6-7 Ekim'de HDP'nin başlattığı bir provokasyonla halkı sokağa döktüler. Batman sokaklarını yaktılar yıktılar. Batmanlı kardeşlerimizi evden çıkamaz hale geldiler. Bunu da Kobani için yaptıklarını iddia ettiler. Halbuki eğer Türkiye güçlüyse eğer Batman, Diyarbakır zenginse sınırın ötesindeki Arap ve Kürt kardeşlerimize yardım edebiliriz. Peki oradaki kaosu içeri getirmenin ne alemi vardı." şeklinde konuştu.

"6-7 EKİM OLAYLARINDAN NE KAZANDINIZ?"

Vatandaşlarla birlikte Türkiye'yi refahın, huzurun, adaletin ve barışın merkezi yapacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Birileri Türkiye'yi Suriye'ye, Irak'a çevirmek isteyebilir. Birileri Türkiye'nin içinde fitneyi körükleyerek bizi kaosa sürüklemek isteyebilir. Gezi provokasyonları gibi, 17-25 Aralık gibi, 6-7 Ekim gibi. Tüm bu provokasyonların karşısında dimdik duracak olan irade bugün Batman'da gördüğümüz iradedir, kardeşlik iradesidir. HDP'ye buradan sormak istiyorum, 6-7 Ekim olaylarıyla ne kazandınız? Yakarak, yıkarak ne elde ettiniz? Diyarbakır'da olaylarda katledilen kardeşlerimizin aileleri ile görüştük, Yasin Börü'nün ve diğerlerinin. Bu canlara niye kıydınız? Ne istiyorsunuz? Demokrasi istiyorsanız Türkiye'de demokrasi her yerde var. Fikir özgürlüğü diyorsanız her yerde konuşabilirsiniz. Dün Sayın Demirtaş Konya'daydı, hoş geldi sefa geldi. Türkiye'nin her yerinde fikrini söyleyebilir, istediği propagandayı yapabilir. Peki siz neden şehirlerimizde bir baskı kurmaya kalkıyorsunuz? Neden seçimler yaklaşırken bir baskıyla insanların iradesine sekte vurmaya çalışıyorsunuz? AK Parti oldukça Türkiye'nin her yerinde demokrasi hakim olacak, kamu güvenliği hakim olacak. Kamu düzeni hepimize lazım. Bakınız 6-7 Ekim olaylarında en büyük zararı burada yaşayan Kürt kardeşlerimiz gördü. Bütün kardeşlerimize soğukkanlı, vakur ve mutlaka milli iradeye güvenerek sabırla mücadele etme tavsiyesinde bulunuyorum. Demokrasi, milli irade söz konusu olduğunda taviz vermememiz gerekir. Türkiye'de birileri aynen Suriye'de, Irak'ta olduğu gibi bu şehir Kürtlerin şehri, şu şehir Türklerin şehri, şu kasaba Kürtlerin.... Ben işte buradan 77 milyonu temsilen söylüyorum, Hakkari ne kadar Kürtse o kadar Türk'tür. Edirne ne kadar Türkse o kadar Kürt'tür... Eğer bir tane Kürt kardeşimize Türkiye'nin batısında bir şehirde bir zarar gelse o zararı veren kimse ondan hesap sorarız. Ama bu zarar Batman'da, Diyarbakır'da, Cizre'de verilirse ondan da hesap sorarız." diye konuştu.

Birilerinin 15-16 yaşındaki gencecik çocuklara düşmanlık ve nefret aşıladığını belirten Davutoğlu, "Birbirlerine karşı kışkırtıyor. Kardeşliğe uzanan o elleri bizim dostluk ve muhabbet seslerimiz kıracak. O kardeşliğe uzanan ellere en güzel cevabı biz gönüllerimizle vereceğiz. Onlar nefret derken biz muhabbet diyeceğiz. Onlar çatışma derken biz kardeşlik diyeceğiz. Onlar ayaklanma derken biz kamu düzeni, herkesin özgürlüğü, herkesin güvenliği diyeceğiz. Batmanlı kardeşlerimin burada durduğu gibi dimdik duracağız ve bu hainlere bu işbirlikçilerine karşı boynumuz eğilmeyecek. Kimsenin bu ülkenin kardeşliğini tehlikeye atmasına izin vermeyeceğiz. Bu baş bu gövdedeyken, bu yürek bu bedendeyken Allah şahittir ki bir gün dahi Kürt-Türk ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Alevi-Sünni ayrımı yapılmasın izin vermeyeceğiz. Suriye'de Halep'in, Hama'nın, Humus'un halini gördükten sonra, Irak'ta o güzelim Kerkük'ün, Bağdat'ın, Musul'un halini gördükten sonra, dışarıdaki emperyalistler, işbirlikçileri, içerideki uşakları ne kadar caba sarfederlerse etsinler Diyarbakır'da, Batman'da, Van'da ve altını çizerek söylüyorum Cizre'de, bütün Türkiye'de özgürlük ve güvenlik hakim olacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Davutoğlu, protokol üyeleriyle birlikte salonda bulunanları selamladı.

Editör: TE Bilisim