Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP'nin millet ile sevinmeyi de millet ile üzülmeyi de bilmediğini söyledi. Bakan Davutoğlu, CHP'nin millet ile olan bağlarının sadece seçimden seçime oy isteme bağı olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Manisa'nın Salihli ilçesinde bir otelde düzenlenen 'Manisa Teşkilat İçi Eğitim Programı'na katıldı.

Davutoğlu burada İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi ile ilgili yaptığı konuşmada, "Bizim için bütün insanlar eşittir. Onlarda özür dilemeyi öğrenecekler. Öğrenecekler ki, eşit olduklarını bilsinler. Öğrenecekler ki, Filistinlilerin acıları bir nebze olsun dinsin. Tazminat ödenecek dedik. Tazminattan kastımız Türkiye Cumhuriyeti muktedir. Hiç kimseden alacağımız paraya ihtiyacımız yok. Dünyaya 2,5 milyar dolarlık yardım yapıyoruz, geri kalmış ülkelere. Ama önemli olan o tazminat ile bir bedel ödenmesi ve nihayet Filistinli kardeşlerimizin üzerindeki baskıların kaldırılması. Hamdolsun üçü de gerçekleşti." dedi.

Ahmet Davutoğlu şöyle devam etti: "Biz bu şartları ileri sürdüğümüzde muhalefet partileri 'Bu mümkün değil' dediler. Uluslararası ilişkileri çok bildiğini düşünen ama hep eski kafayla dışarıdan gelen makaleleri tercüme etmekten başka bir işleri olmayan köşe yazarları 'Bu mümkün değil' dediler. Hatta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, onlar bize sayın demezler hakaret ederler ama biz medeniyiz 'sayın' da deriz. Sayın Kılıçdaroğlu, İsrail gazetesine bizi eleştiren demeçler verdi. Türk-İsrail dostluğunun ne kadar önemle olduğunu ve bu dostluğu AK Parti'nin nasıl bozduğu söyledi. Bakın cuma günü ki, 10 gün bu müzakereler sürdü pek kimsenin haberi olmadan. Geçen cuma günü bu üç şartın yerine getirildiğini ilan edilen açıklamalar yapıldı. Hem Amerika tarafından hem de İsrail tarafından. Onun ardından bizde teyit edici açıklama yaptık. CHP'den bir söz duydunuz mu? Duymazsınız. MHP'den duydunuz mu? Duymazsınız. Ama nedir burada esas mesele biliyor musunuz? CHP'yi söylüyorum özellikle. Onlar millet ile sevinmeyi bilmezler millet ile üzülmeyi bilmezler. Millet ile olan bağları sadece seçimden seçime oy isteme bağlarıdır. Bütün bir millet, eminim vatanperver CHP seçmeni de bu özür bu gelişme dolayısıyla büyük gurur duydu. Çünkü ben yolda, sokakta gördüğüm vatandaşta ve bana gelen mesajlarda hatta ismini zikretmeden söyleyeyim, 'Ben kemikleşmiş X partisi mensubuyum. Ama bize yaşattığınız onur dolayısıyla size saygı duyuyorum.' diye mesajlar geldi. Benim SMS ve adreslerime. Ama CHP tek bir şey söylemedi. Kötü de diyemedi ama iyi oldu da diyemedi. Ne yaptılar biliyor musunuz? Son derece alakasız bir şekilde tekrar bana bir gensoru daha verdiler. Geçen sene 2 gen soru vermişlerdi Suriye konusunda. Allah'ın huzurunda hem mazlumların duası ile gideceğiz hem de bu gensoruların madalya olarak götüreceğiz."

Devletlerin belli dönemlerde hücre yenilenmesi yaptığını ifade eden Davutoğlu, "Osmanlı Devleti'nin kuruluş ve yükselme döneminde bu hücre yenilenmesinin yeri Manisa'ydı. Manisa'nın bu tecrübesinden hareketle 10 yıl içine yapmaya çalıştığımız şey, devletimizin yeni bir hücre yenilemesini yaşamasıdır. 10 yılda aslında yorgun düşmüş görünen bu halk, sanki ilahi bir şifa eli değmiş gibi ölçeğini, iddiasını büyüttü, geleceğe daha umutlu bakar hale geldi.'' dedi.

''Hücre yenilenmesinin'', devletin yeniden tanzimi, ekonomik anlamda devletin kapasitesinin artırılması ve devletin, dünya üzerindeki konumunun yeniden belirlenmesi şeklinde üç temel unsuru olduğunu belirten Davutoğlu, söz konusu 3 alanda 10 yılda atılan büyük adımların arkasındaki temel unsurun ise milletin özgüvenini yeniden kazanması olduğunu söyledi.

Davutoğlu, çözüm süreciyle yapılmak istenenin de söz konusu dengeyi sağlamak ve ''hücre yenilenmesi'' ile ilgili olduğunu dile getiren Davutoğlu, ''Çözüm süreciyle milletimize şevk ve heyecan geldi. Son Diyarbakır ziyaretimde çok daha farklı bir hava vardı; gözler umut dolu, birbirini kucaklayan bir hava.'' dedi. Yürüttükleri siyasetin, ''tek bir insanı bile kaybetmeye ayarlı bir siyaset olmadığını'' söyleyen Davutoğlu, ''Toplumumuz hiçbir parçasını, rengini, kültürünü dışlamayan bir anlayışımız var. Yeni siyaset anlayışı bu anlamda hücre yenilemesi. İnşallah çözüm süreci Türkiye'deki fetret devrini yok edecek, bitirecek. Fetret yok edildiğinde, ayağımızdaki prangalardan biri kalkacak'' diye konuştu. Davutoğlu, herkesin birbirine sahip çıkması gerektiğini, hem Türk'lerin hem de Kürt'lerin, aralarına fitne sokmaya çalışanlara karşı, inatla birbirlerine sarılmaları gerektiğini kaydetti.

Programa, AK Parti Manisa milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve partililer katıldı

Editör: TE Bilisim