Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında HDP’lilere seslendi. Bir taraftan Dolmabahçe’de açıklama yapılırken, diğer taraftan HDP’ten farklı seslerin çıkmaya başladığını belirten Davutoğlu, "Eğer 2013 senaryosunu yani Nevruz mesajından sonra mayıs ayında farklı mesajlar vermeye dönük ikircikli dili kullanmaya devam ederlerse onlar kaybederler. Geçtiğimiz Ekim ayında bir taraftan bizimle görüşürken diğer taraftan 6-7 Ekim’de Kobani olaylarında olduğu gibi şiddet dili kullanırlarsa onlar kaybederler. İkircikli dil kullanmasınlar. Samimi olsunlar samimiyetle bu sürece sahip çıksınlar. Biz her ne suretle olursa olsun bu süreci sahiplenmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin TBMM grup toplantısında konuştu. Çözüm sürecinin milli, özgün ve yerli olduğunu belirten Davutoğlu, "Çağrıda bulunmak istiyorum çözüm süreci ile ilgili bütün taraflara. Daha önce olduğu gibi artık çözüm sürecinin önüne şu veya bu psikolojik gerekçelerle yada oyalamalarda engel çıkarılmasın. Söz verildiği üzere silahlar ve silahlı mücadele ve buna bağlı olarak ortaya çıkan şiddet kültürü tümüyle tasfiye edilsin.Hep beraber barış dili konuşalım. Kardeşlik dili konuşalım türkülerimizin ve milletimizin kardeşliği için geleceği inşa etmek için ne gerekiyorsa o adımları atalım. Herşeyi yeniden inşa edelim. İhya edelim. Kardeşliğimizi ihya edelim. Yeni Türkiye’yi inşa edelim. Ama düşmanlık ve fitne tohumu ekmek isteyenlere karşı da omuz omuza duralım. Buradan yine muhalefet partilerimize seslenmek istiyorum. Bu yeni bir gündür ve bugünün hakkını herkes vermek durumundadır.” diye konuştu.

"ÜLKENİN MİLLİ BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ ANCAK VE ANCAK ORTAK AİDİYET BİLİNCİ İLE OLUŞUR"

Diğer partiler için sınav günü olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Cumartesiden beri takip ediyoruz. CHP bu silahları bırakma çağrısı ve bir anlamda demokratik siyasetin önünü açan çağrı karşısında önce olumlu mesajlar verdiler ama hala kararlı bir duruşları yok. Buradan sayın Kılıçdaroğlu’na ve bütün CHP’li yetkililere sesleniyorum gün ol günüdür kapsamlı bir muhasebe yapınız ve bu sürece sahip çıkınız. Ana muhalefet partisi olmak anayasal bir sorumluluktur. Ülkenin geleceği söz konusu olduğunda AK Parti’nin başarısızlığı üzerine bir siyaset inşa etmeye kalkmayın. Bu sürece sahip çıkarsanız siz de Türkiye’nin her yerinde halkın önüne çıkacak yüz bulursunuz. Ama bu süreci baltalamaya kalkarsanız ne doğuda ne batıda kimse CHP’ye ne oy verir ne destek verir ne de yüzünüze bakar. Burada önemli olan ana muhalefet partisi sorumluluğu içinde bu sürece destek vermenizdir. MHP’ye ve sayın Bahçeli’ye buradan seslenmek istiyorum. Son 2 gün içinde bu açıklama karşısında yine çok ağır ithamlarla ifadeler kullandılar. Sayın Bahçeli ülkenin milli birliği ve beraberliği ancak ve ancak ortak aidiyet bilinci ile oluşur. AK Parti iktidarlarının bütün hedefi, tek hedefi hedeflerin ötesindeki hedefi milletin bütün fertleri arasında ortak aidiyet bilincinin güçlendirilmektir. Şehitlerimizin istismarı üzerinden ya da hepimiz için kutsal olan kavramlar üzerinden eğer siyaset geliştirmeye kalkar bir istismar dili oluşturursanız kaybeden siz olursunuz. Gidemediğiniz yer haritada vatanınız gibi görünse de gönlünüzde ve zihninizde vatanınız değildir. Biz Ak Parti olarak Türkiye’nin her köşesine gittik sizi de gitmeye davet ediyoruz herkesle kucaklaşın, fark gözetmeden kucaklaşın. Onun geçmişisin dilini etnik kökenini mezhebi kökenini düşünmeden kucaklaşın. Ama çözüm süreci içinden bir siyaset istismarı yapmayın." ifadelerini kullandı.

"SÜRECİ SAHİPLENMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

HDP’lilere seslendiğini belirten Davutoğlu, "Dikkat ediniz. Bir taraftan Dolmabahçe’de bu açıklama yapılırken, diğer taraftan HDP’den farklı sesler çıkmaya başladı. Eğer 2013 senaryosunu yani Nevruz mesajından sonra mayıs ayında farklı mesajlar vermeye dönük ikircikli dili kullanmaya devam ederlerse onlar kaybederler. Geçtiğimiz Ekim ayında bir taraftan bizimle görüşürken diğer taraftan 6-7 Ekim’de Kobani olaylarında olduğu gibi şiddet dili kullanırlarsa onlar kaybederler. İkircikli dil kullanmasınlar. Samimi olsunlar samimiyetle bu sürece sahip çıksınlar. Biz her ne suretle olursa olsun bu süreci sahiplenmeye devam edeceğiz. Muhalefet partilerine yaptığım bu çağrının çok daha geniş kapsamlısını bütün milletime yapmak istiyorum. Aziz milletim Türkiye Cumhuriyeti asırlara giden köklü tarihi derinliğe sahip köklü bir devlettir. Millet olarak biz bütün bu asırlara hükmünü vurmuş kardeşlik üzerine inşa edilen bir kültüre dayanıyoruz. AK Parti olarak ve hükümetleri olarak Türkiye’nin birliği ve beraberliği için ne gerekiyorsa bunu yapmaya hazırız. Sizden beklentimiz ve talebimiz bugün Türkiye’nin neresinde kim hangi mahallede hangi ilçede, ilde olursa olsun karşılaştığı kardeşiyle vatandaşıyla komşusuyla kucaklaşsın. O Sünni mi Alevi mi Türk mü Kürt mü Boşnak mı Çerkez mi demeden selamların en güzeli ile selam versin. Esselamualeyküm desin." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim