Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hükümeti yolsuzluklar üzerinden eleştirdi. Demirtaş, “Yol yapmışsın, duble yapmışsın gözle bakınca görülüyor. Ama bir de yaptığın yolsuzluklar var, gözle bakınca görünmeyen. Çaldığınız paraları, götürdüğünüz paraları kağıt 200 TL olarak duble yollara döşesek yollara sığmaz. Yaptığınız yollara çaldığınız paralar sığmaz.” dedi.

Selahattin Demirtaş, partisinin Kartal Meydanı'nda düzenledği mitingde partililere seslendi. Demirtaş, ”7 Haziran bizim için bir final değil. Bu yürüyüş, halk iktidar olana kadar devam edecektir. 8 Haziran sabahı bu mücadeleye kaldığı yerden devam edeceğiz. Ta ki bu halkın başına musallat olmuş, ağzından dini imanı düşürmeyen, cebinden hırsızlık parasını eksik etmeyenlerden kurtulana kadar. İnşallahlarla maşallahla hırsızlık yapanlar iktidardan baş aşağı düşene kadar. Ta ki bu ülkenin çocuklarını, gençlerini birbirine kırdırtıp öldürtecek kadar koltuğa, iktidara bağlı olanlar o koltuktan tepe taklak düşene kadar HDP’nin yürüyüşü devam edecek.” diye konuştu.

"SARAYIN KÜÇÜĞÜ BU İŞİ BECEREMİYOR, USTA İYİ YAPIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldatma işini iyi bildiğini belirten Demirtaş, “Bu saraydaki kişi aldatma, kandırma işini iyi yapıyordu. Ama onun küçüğü onu iyi yapamıyor. Öbürü ustaydı. O yüzden büyük usta diyorlar. Ayak üstü 10 tane yalan söyler ama bana mısın demez. Böylesine büyük bir ustalığı var. Şimdi büyük usta sarayında huzursuz. Sarayın bin 150 odasını kendine tahsis etmişti. Ne güzel hayaller kurmuştu. Daha uzun yıllar ülkede sultanlığı devam edecekti. Ülkenin bütün malı mülkü elinin altında olacaktı. Tatlı rüyalar, hayaller kurduğu günlerde sizler çıktınız.” açıklamasını yaptı.

“Ülkeyi yönetenler ne diyor? ‘Biz Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan yolları yaptık’ diyorlar.” diyen Demirtaş şöyle devam etti: “Yol yaptığınız doğru bu gözle görülüyor. Yol yapmışsın, duble yapmışsın gözle bakınca görülüyor. Ama bir de yaptığın yolsuzluklar var gözle bakınca görünmeyen. Çaldığınız paraları, götürdüğünüz paraları kağıt 200 TL olarak duble yollara döşesek yollara sığmaz. Yaptığınız yollara çaldığınız paralar sığmaz. Siz kime neyi anlatıyorsun? Beni kandırabilir, aldatabilirsiniz. Sokakta günbegün sizi izleyen yoksul halkı nasıl kandıracaksınız? Cebin 3-5 kuruş parayla saltanatınızı, saraydaki lüksünüzü izleyen fakir, fukarayı nasıl aldatacaksınız?”

HDP’nin ötekileştirilen ve ezilenlerin partisi olduğunu savunan Demirtaş, “HDP’den halkın, Türkiye’nin, ezilenlerin korkması gerekmiyor. HDP’den para sayma makinesiyle evinde dolarları saya saya eskitenler korksunlar. HDP geliyor, onların korkmasına gerek var. Roboski’de tek bir emirle 34 genci parçalayıp üstüne teşekkür edenler korksun. Saati olanlar korksun. Kimler korksun? Sırf saat kaçtır diye her bir bakışı birkaç bin dolara mal olanlar korksun.” ifadelerini kullandı.

Kadınlara da seslenen Demirtaş, “Kadınlar her gün kadınlara hakaret eden sadece 3 çocuk doğursun başka işe yaramaz gözüyle bakanlara vereceğiniz bir cevap olmalı. Bu ülkenin yarısı kadınlar. Türkiye’nin yarısı kadınlar. Kadınları kuluçka makinesi gibi görenlerin 7 Haziran’da bir cevabı olması lazım.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim