Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!
MHP, 26. dönem milletvekili genel seçimi için Aydın'ın da aralarında bulunduğu beş ilde, 1. sıralarda kadın adaylar gösterdi. Aydın 1. sıra adayı Deniz Depboylu, seçilirse MHP'nin bu ilden ilk kadın milletvekili olarak tarihe geçecek. Aydın 5. sıradaki aday Hüsniye Kozan da listeye girmeyi başaran kadınlardan biri oldu.

MHP, 1 Kasım 2015’teki genel seçim için Ankara 1. bölge, Aydın, Bitlis, Eskişehir ve Yalova'da kadın adayları listebaşı yaptı. Aydın'da 4 dönemdir seçilen, 7 Haziran'deki genel seçimin sonucunda da 1. sıradan şehrin tek MHP'li vekili olarak TBMM'ye giden Ali Uzunırmak, bu kez 7 kişilik aday listesinde yer bulamadı. Geçen seçimde 5. sırada olan Deniz Depboylu ise bu defa 1. sıradan aday gösterildi. MHP, kurulduktan sonra Aydın'da ilk olarak 21. dönemde milletvekili çıkardı. Bu şehirden TBMM'ye 21. dönemde iki, 23. dönemde üç, 24 ve 25. dönemlerde de birer milletvekili gönderdi. Bunlar arasında hiç kadın yer almadı. Deniz Depboylu, seçilirse MHP'nin Aydın'daki ilk kadın milletvekili olacak.

Editör: TE Bilisim