Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, derin yapının çatışarak ayakta kalamayacağını anladığını için uzlaşma yolunu seçtiğini belirtti. Tayyar, "Derin yapı, çatışarak ayakta kalamayacağını görünce, uzlaşarak, mümkünse AK Parti çatısı altına girerek varlığını koruma derdi içerisine girdi." dedi. Kurumların yanlışlarının savunulmaya başlanması halinde Ergenekon'un kendilerini kalkan etme projesine destek olunacağına dikkat çeken Tayyar, derin devletin, bu merkezi yapının yeni oyununu tahlil etmekte zorlanıldığını gördüğünü ifade etti.

        Bugün TV'de yayınlanan 'Temsilciler Meclisi' programında konuşan Şamil Tayyar, yeni anayasayla birlikte Anayasa Mahkemesi'nin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve değişik kurumların yeniden yapılandırılmasıyla sanki 'devletin sahibi biziz' gibi bir algının oluşmaya başladığını ifade etti.

        "Devlete ait kurumların AK Parti içerisinde böyle bir algının oluşmaya başladığını, dolayısıyla devlet kurumlarının yanlışlarını da sahiplenme duygusunun giderek güçlendiğini; bu ister istemez sizi belirli konularda tavır almaya doğru yerde konumlandırmada zorlandırıyor." diyen Tayyar, şöyle devam etti: "Bu yapı, çatışarak ayakta kalamayacağını görünce, uzlaşarak, mümkünse AK Parti çatısı altına girerek varlığını koruma derdi içerisinde. Şimdi bakın, biz birçok meselede artık neredeyse kalkan olmaya başladık. Bu doğru bir yaklaşım değil. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda atama oluyor; mesela ben eleştiriyorum. Ama sen bunu eleştirdiğinde, mesela benim bir arkadaşım kalkıp diyor ki 'sen niye bunu eleştiriyorsun?' Ya bir dakika; biz daha düne kadar Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu eleştirdiğimizde koru halinde hep beraber ortaya çıkıyorduk. Peki şimdi ne oldu da ben bunu söylediğimde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu savunur hale geldin. Şöyle bir anlayış gelişmeye başladı: Biz bu sefer bu kurumların yanlışlarını savunmaya başlarsak, o zaman Ergenekon'un bizi kalkan etme projesine destek olmuş oluruz. Yani derin devletin, bu merkezi yapının yeni oyununu tahlil etmekte zorlandığımızı görüyorum."
        
        Şamil Tayyar, kurumların yanlışlarını savunma konusuna ise 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayını örnek verdi.

Editör: TE Bilisim