Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) giderek ‘yüzde 10 barajı' ve 'partilere verilen hazine yardımı' konusunda daha önce yaptığı bireysel başvuruya Adalet Bakanlığı’nın AMY'ye verdiği görüşlerine karşı beyanlarını sundu.

Mustafa Destici, karşı beyanlarını sunduktan sonra Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. Ülkede uygulanan haksız adaletsiz temsilde adaleti sağlamayan yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması için ve partilere verilen hazine yardımı ile ilgili bireysel başvuruda bulunduğunu belirten Destici, bu konu ile ilgili Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığı’ndan görüş istediğini Adalet Bakanlığı görüşlerine karşıda bizden beyan istemeleri üzerine beyanlarını sunduğunu dile getirdi.

Destici şu düşüncelerini aktardı: "Anayasa'nın 68. maddesinde siyasi partilere hakça ve yeteri kadar yardım yapılır denmesine rağmen biliyorsunuz yüzde 7 bir yasal düzenleme yapıldı bu hükümet tarafından ve sadece yüzde 7 üzerinde oy alan partilere 2011 genel seçimlerinde hazine yardımı yapılıyor. Geçtiğimiz yıl yerel seçim olduğu için bu yardımın iki katı yine sadece bu üç partiye verildi ve 350 trilyon parayı bu üç parti aldı. Bunun yaklaşık 200 trilyonu AKP’ye, 100 trilyon civarında CHP ve 50 triyon civarında da MHP aldı. Şimdi ocak ayında 540 trilyon yardım yapılacak. Bunun 180 trilyonu hazine yardımı 360 trilyonu ise seçim yardımı. Hazine yardımını diyelim yasal bir düzenleme yaptınız buna da itiraz ettik. Ama en azından 360 trilyon seçim yardımı nasıl olur da sadece üç partiye verilir. Biz diyoruz ki hakça adaletçe aynen Anayasa'nın 68. Maddesinde olduğu gibi yeteri miktarda yardım yapılsın. Bu konu ile ilgili de bireysel başvuruda bulunmuştum. Bunlarla ilgili Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığı’ndan görüş istedi. Adalet Bakanlığı görüşlerine karşı da bizden beyan istedi, ben bugün Adalet Bakanlığı’nın hem yüzde 10’luk seçim barajı ile ilgili hem de hazine yardımı ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne göndermiş olduğu görüşlere karşı beyanlarımı bugün sundum."

Editör: TE Bilisim