Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye’yi yönetenler çözüm sürecinin yalancı baharıyla milletimizi kandırdılar." dedi.

Mustafa Destici, Eskişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ablası Mükerrem Destici'yi ziyaretinde ülke gündemindeki olaylarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Seçim öncesi Türkiye'de terör olaylarının yaşanabileceği uyarısında bulunan Destici, "Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Kaçırılan polis kardeşlerimiz var. Bu terör olayların olacağını biz seçim öncesinde de defalarca dile getirdik. Bu hadislerin yaşanacağı belliydi. Tedbir alınmadı ve çözüm sürecinin yalancı baharına milletimiz kandırıldı. Bunun sonucunda Mehmetçiğimiz polisimiz heba edildi bu uğurda. Bu sürecin çözülme süreci olmadığı, bir çözülme ve bölünme olduğunu PKK’yı tek başına muhatap almanın büyük bir yanlış olduğunu biz açık şekilde ifade ettik. Ne verirseniz verin PKK ile masaya oturduğunuzda hep fazlasını isteyecektir. Bugün özerlik talepleri var. Apo’nun serbest bırakılması, ana dilde serbestlik talepleri var. Bunları verdiğiniz zaman daha fazlasını isteyecekler. Ayrı bir devlet istiyorlar, bunu açık ve net bir dille. Bakıyorum bazı yazarlar siyasetçiler sanki PKK'yı haklı çıkartmaya çalışıyorlar. Yaptıkları eylemleri haklı çıkartmaya çalışacak yorumlarda bulunuyorlar. Efendim neymiş PKK'ya bir yol açılmamış, bir şans verilmemiş. Bunlar ancak bu kadar adi yorumlar olabilir. Milletin gözü önüne baka baka bu yalancı baharı, adına çözüm süreci dedikleri bu süreci savunmaya devam ediyorlar." şeklinde konuştu.

"ŞEREFSİZİN DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRACAKSIN"

Türkiye'yi yönetenlerin PKK'ya karşı sözle mücadele ettiklerini belirten Destici, "Ekranlarda söz söyleyerek milleti yatıştırarak PKK’yı lanetleyerek 'efendim kökünü kazacağız, şöyle edeceğiz, böyle edeceğiz, fırsat vermeyeceğiz' bunları söyleyerek bu işler olmaz. Yapılacaklar belli, eğer siz PKK ile mücadele etmek istiyorsanız, sadece hava operasyonu ile sınırlandıramazsınız bir netice de alamızsınız. Yani bir, 3 şehit verdik, 10 PKK'lı öldürdük. Bugün yüz kişiyi öldürdük, bunların doğru olduğuna inanmıyorum. Yapılacak iş şudur; Irak’ın kuzeyinde güvenli bir bölge oluşturmalı. Kara harekâtı başlamalıdır. Bir kere Kandil'i tamamen imha edeceksin. Bunun için İran ile işbirliği yapmalıdır. İkincisi, diyorlar ki 'dokunulmazlıklarımızı kaldırın' diyorlar, biz tümünün kaldırın demiyoruz ki, sırtını PKK’ya dayayan var. Muş'ta 'buradan defolun gidin' diyen şerefsizin kaldıracaksın. Öbür taraftan 'PKK sizi tükürüğü ile boğar' diyen şerefsizinkini kaldıracaksın. Önden giden böyle birkaç şerefsiz var. AKP ile MHP oyları buna zaten yetiyor. Üçüncüsü de topyekûn HDP’si efendim KCK’sı YPK’si bütün bunları hukuk içinde yok edeceksin. Kanunların buna yetmiyorsa yenisini çıkartacaksın. Eğer bunları yapmıyorsanız, sizin yaptıklarınız hiç de inandırıcı gelmez. Yaptıklarınıza karnımız toktur." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim