Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, devletin, terör sorunu için İmralı ile görüşmesinin yanlış olduğunu söyledi. BBP olarak, terörün çözümünün bölge halkından geçtiğini savunduklarını kaydeden Destici, “Eğer haksızsak, bu sözlerimizde bunun da bedelini ödemeye hazırız. İyi niyetli olarak uyarıyor ve söylüyoruz. Bebek katilleri ile terörist başlarıyla ülkedeki bu sorunun çözülemeyeceğini, çözümün o bölgedeki kardeşlerimizle oturarak, onları dinleyerek, onlarla ele ele gönül gönüle vererek çözüleceğini düşünüyoruz.” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesi’nin 15’inci Genel Kurul Toplantısı için Eskişehir’e geldi. Programda katılımcılara bir konuşma yapan Destici, MÜSİAD’ın, ülkede hem ekonomik hem kültürel alanda yaptığı faaliyetleri desteklediğini söyledi. Konuşmasında, devlet yetkililerinin İmralı’da teröristbaşı Abdullah Öcalan ile terör sorununun çözümüne ilişkin yapmış olduğu görüşmeleri eleştiren Destici, bunun çıkmaz bir yol olduğunu ifade etti. “Biz BBP olarak nasıl referanduma, 4+4+4'e evet demişsek, büyükşehir yasasına aynı şekilde karşı çıktık ve bugün İmralı ile yapılan görüşmelere de karşı çıkıyoruz.” diyen Destici, çözümden yana olduklarına dikkat çekti. Terör sorununun bir an önce çözülmesini istediklerini kaydeden Destici, “Terörün bir an önce çözülmesini istiyoruz. Ama bu iyi bir niyetli yol olabilir, iyi niyetli bir arzu olabilir. Bir çözüm bekleniyor olabilir. Ama taşeron olanlarla oturup terörü çözemezsiniz. Terörün çözümü için yollar net ve açıktır.” diye konuştu.

Süreci baltalayacak hiçbir hareket içerisinde bulunmadıklarını belirten Destici, terör sorununun çözümünün bölge halkında olduğunu ifade etti. Destici, şöyle dedi: “Birileri bize şunu söylüyor. Sürece ve çözüme engel olmayın. Süreç tamamlansın. Sekte vurduğumuz yok. Bir eylem bir provokasyon gerçekleştirdiğimiz yok. Sadece düşüncelerimizi söylüyoruz. Yani siyaset böyle bir şeydir. Biz neye inanmışsak onu söylüyoruz. Eğer haksızsak bu sözlerimizde bunun da bedelini ödemeye hazırız. İyi niyetli olarak uyarıyor ve söylüyoruz. Bebek katilleri ile terörist başlarıyla ülkedeki bu sorunun çözülemeyeceğini, çözümün o bölgedeki kardeşlerimizle oturarak, onları dinleyerek, onlarla ele ele gönül gönüle vererek çözüleceğini düşünüyoruz.”

Genel Kurula; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Eskişehir milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Ülker Can, Salih Koca, Kazım Kurt, Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve çok sayıda MÜSİAD üyesi ve Eskişehirli iş adamları katıldı.

Editör: TE Bilisim