Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere, 81 il başkanı ile genel merkezde bir araya geldi.

Saat 14.00’deki toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan il başkanları, olağanüstü kurultay çağrılarına karşı çıktı, MHP’nin sorunlarının bugüne kadar kendi gelenek-görenek ve tüzüğü çerçevesinde çözüldüğüne işaret etti.

Adana İl Başkanı Yusuf Baş, MHP’nin zaman zaman baraj altında kalsa da kendi küllerinden ayağa kalktığını belirterek, “Yine de ayağa kalkmasını bilecektir. Biz teşkilatlar olarak genel başkanımızın arkasındayız.” dedi. Baş, olağanüstü kurultay çağrısı konusunda ise “Şu anda aday falan yok. Ortada sadece söylenti var. Bu partide yapılacak bir olağanüstü kongre bu partinin küçülmesine, ufalmasına sebep olacaktır. Normal, olağan dönemde ülkücü irade kimi takdir ederse, bu bir yarıştır, onun ötesinde biz olağan kongreden yanayız." şeklinde düşüncesini açıkladı.

“MHP SÖYLEDİĞİ ŞEYLERİN ARKASINDA HALA DİMDİK DURUYOR”

Üç dönemdir MHP Isparta İl Başkanı olan İsa Yalçın da 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin, kendi atmosferinde geçmediğini, algılarla yönetilen bir seçim olduğuna dikkat çekerek, şunları ifade etti: “Bu seçimler sonunda MHP söylediği şeylerin arkasında hala dimdik durarak bu millet adına haklılığını savunmaya devam edecek. Biz de il başkanları olarak genel merkezimizin politikalarını, illerimizde anlatarak bu milletin yanında çıkarları ve geleceği doğrultusunda çalışmalarımızı devam edeceğiz. Konuşulan şeyler genel merkezimizin, genel başkanımızın alacağı kararlarla ancak bizim uygulayacağımız konulardır. Onun dışında her şey yalandır.”

“ŞU AN MHP’DE MUHALEFET İZLENİMİ YOK”

Şu an MHP’de muhalefet izlenimi olmadığını belirten İsa Yalçın, “Muhalfet eden, bu işten memnun olmayan insanlar olabilir. Ama MHP 47 yıllık geleneği ile hareket eden bir partidir. Bizim partimizde kongrelerin toplanması, genel başkan seçilmesi, il kongrelerinin yapılması hepsi bir kurala bağlıdır. İl başkanı olarak bizlerin gündeminde şu anda kendi illerimizde aldığımız sonuçlar, bu sonuçların bundan sonraki seçimlerde daha iyi olması için neler yapılması gerektiği konusuna çalışıyoruz. İllerin gündeminde böyle bir şeyin olması uygun değildir." ifadelerini kullandı.

“PARTİ DİSİPLİNİMİZ HER ŞEYİN ÖNÜNDEDİR”

“Adaylık açıklaması olursa hafta içinde il başkanlarından o adaylara destek geleceğini inanıyor musunuz.” sorusuna Isparta İl Başkanı Yalçın, “Bizim önceliğimiz geleneklerimizdir. Buna göre hareket ederiz. Parti disiplinimiz her şeyin önündedir. Üç dönem il başkanı bir insan olarak bugüne kadar böyle sıkıntılı süreçler olmuştur. Kendi gelenek ve göreneklerimize göre ve tüzüğümüze göre de işler çözülmüştür." karşılığını verdi.

“OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TAVRIMIZ YOK”

Nevşehir İl Başkanı Göksel Taş ise aynı soruya, “Her ay yapılan mutat toplantılar. Genel başkanımızın talimatı ile buradayız. Olağanüstü kurultay tavrımız yok. Genel başkanın emri ile buradayız. İnşallah hayırlı olur." ifadesini kullandı.

MHP il başkanları daha sonra seçim sonuçları ve gelecek döneme ilişkin değerlendirme yapmak üzere Genel Başkan Devlet Bahçeli ile toplantıya geçti. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının sonunda açıklama yapılıp yapmayacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Editör: TE Bilisim