Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganları eşleğinde kürsüye gelen MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı çok yönlü sosyal ekonomik ve kültürel sorunları olduğunu söyledi. Bu sorunları aşmanın mümkün olduğunu belirten Bahçeli, "Ama öyle konular var ki büyük hata olur ise bu sorunlarını aşılması nesiller alır" dedi.

Bugün Türkiye'nin temel sorunlardan birinin 'milletin beka sorunu' olduğunu, etnik temelli bölücü terörün 29 yıldır sürdürdüğü 'acımasız saldırıların bugün Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirdiğini kaydeden MHP Lideri Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye tehdit altındadır. Türkiye ayrılma noktasındadır. Sayın Başbakan iki de bir 36'dan bahsediyor. Bu milleti birlikten 36'ya parçalamakla sen nereye varmak istiyorsun? Türkiye'ye 36 parçaya ayırarak, bir de üstü üstüne sayıp duruyor, sanki soran var. Sana soran mı var Arnavut'u, sana soran mı var Boşnak'ı, Arap'ı sana soran mı var Kürt'ü. İki de bir kalkıyor 'Benim eşim Arap kızıdır' Kim olursa olsun, bizi ne ilgilendirir. 'Ben Gürcü'yüm' diyorsun. Sana soran mı var necisin diye? Eğer 'Eşim Arap ben Gürcüyüm' diyorsan evladın gemicik sahibi Bilal'ine ne diyeceğiz biz?"

BAHÇELİ'NİN ÇÖZÜMÜ


Çözüm ve barışın aldatmaca ve kandırma olduğunu savunan ve bu sürecinin Öcalan'ın meclise, Türkiye'nin eyalet sistemine geçişine kadar devam edeceğini iddia eden Bahçeli, 'Nedir Başbakan, çözümden ne anlıyorsun, dilinin altında ne var' Söyle bakalım bu millete, bir gece dahi Başbakan kalamazsın. Aldatıyor, kandırıyor, milleti oyalıyorsun" dedi. Kendisinin çözüm anlayışını 'Terörün kökünü kazımak' olarak ilan eden Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın dün katıldığı televizyon programında eyalet sistemi için Osmanlı'yı referans göstermesini ise 'Örtülü olarak söyleyeceğine televizyona çıkıp 'Bölmek istiyorum. Böleceğim alan da şurasıdır' niye diyemiyorsun" sözleriyle eleştirdi.

'PITIRAK GİBİ FABRİKA'

Bu bölme niyetinin açık tezahürlerinden birinin yeni büyükşehir belediye yasası olduğunu savunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, büyükşehir belediyesi olarak Diyarbakır merkezli olarak Güneydoğu Anadolu'da 4 parçalı Kürdistan'ın kuzeyinin kurulmasının düşünüldüğünü iddia etti. Bölgenin 134 bin kilometrekare yüzölçüme ve 8 milyon 230 bin nüfusa sahip olacağını belirten Bahçeli, "Şimdi bu tuzağı milletimizle paylaşmıyorlar ancak büyükşehirin öneminden bahsediyorlar. Zaman zaman da toplu açılışlar yapıyorlar. Nereyi büyükşehir yapmışlarsa orada yapıyorlar. Her taraf pıtırak gibi fabrika oldu ama ortada fabrika yok" dedi.

'BİR GÜN YÜZDE 51 ALACAĞIZ'

Bu senaryoyla bölmek isteyenler karşısında böldürmemek isteyenlerin de olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'O da biziz. Herkes ayağını denk alsın bu millet sessiz sağduyulu, serinkanlı, bir ayranı kabarırsa herkes kaçak delik arar" dedi. Konuşmasında partisinin de bir gün yüzde 51 oy oranına erişeceğini belirten MHP Lideri Bahçeli, 'Bir gün yüzde 51'i biz de alacağız. İşte o zaman ihaneti, hırsızlığı kim yapıyorsa yüce divana gidecek. O partinin iktidarı aracılılığıyla ülkenin imkanlarını sömürenlerden yargı da hesap sormak için iktidara geleceğiz" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alanya'da partisinin yeni ilçe binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen mitingte yaklaşık 3 bin kişiye konuştu. Konuşmasının ardından DP'den MHP'ye katılan Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e parti rozeti takan Bahçeli sonrasında da kendisine Antalya programında eşlik eden partinin üst düzey yöneticileriyle birlikte yeni ilçe binasının açılışını dualar eşliğinde gerçekleştirdi. 

Editör: TE Bilisim