MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, AKP’nin anayasa değişiklik teklifinin resmen kendilerine iletildiğini kaydetti. Bahçeli “CHP naz etmemeli, geri durmamalıdır” dedi.

Devlet Bahçeli’nin parti grubu konuşmasındaki konu başlıkları arasında HDP’li vekillerin tutukluluğu ve ABD başkanlık seçim sonucu da vardı

Bahçeli’nin açıklamalarının satırbaşları:

Şehit kaymakamın babası herkese ders vermiştir. ‘Vatan sağolsun, vatan uğrunda ben de hazırım gitmeye.’ demiştir. Fatihler oldukça oğul Fatih’ini feda etmeye hazır babalar oldukça allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmayacaktır. İnancımı güçlü bir şekilde vurguluyorum: Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Kararlılığımız asla değişmeyecektir.

“TIPIŞ TIPIŞ GİTMEYEN HDP’LİLER…”

Terörle mücadele zor ve yüksek maliyetli bir süreçtir. Küresel istihbarat örgütlerinin maşsı olan çok sayıda örgütün hedefindeyiz. Demokrasi ve özgürlük kavramlarını ağızlarından düşürmeyenler terör örgütleriyle kapalı devre ilişki içindedir. Hakkari’de bombalı araçla gezen, mayın döşüyen, polisimize kurşun sıkan caniler Avrupa’da baştacı edilmektedir. Mardin’de tetik çeken eller Paris’te okşanmaktadır, Berlin’de övülmektedir.

Tıpış tıpış gitmeyen HDP’liler patır patır toplanınca Avrupa anında tepki vermiştir.

“KISMETLERİNDE OLAN ŞEY KARŞILARINA ÇIKMIŞTIR”

Kimsenin çırası tana kadar yanmaz, yanmamıştır. HDP’liler bir sıçramış iki sıçramış kısmetlerinde olan şey karşılarında çıkmıştır.

HDP’li vekillerin tutuklandığı gün 3 ton bombayla Diyarbakır’daki hain saldırıyı gören duyan olmadı.

Bunlar HDP’ye arka çıkmak için özgürlük değerlerini çarpıtmışlardır. HDP’lilerin mahkemeye götürüldüğü gün Diyarbakır’da 2’si polis olmak üzere 11 kardeşimiz şehit olmuştu. HDP’liler tutuklanınca kıyametler koparan AB yöneticileri, şehitlerimizin acını bir kez olsun paylaşmadı.

Brüksel Mahkemesi’nin PKK’yı terör örgütü değil de silahlı mücadele yapan örgüt olarak gösterme kepazeliği, hiçbir gerçeği değiştirmeyecektir. Brüksel’deki havalimanına saldırı sonucunda 38 kişinin ölümü, sanıyorum bu ülkede bir şeyi değiştirmedi. 

AB’YE: EĞRİ BACAKLI BİRLİK MASASINA OTURMAYIZ

Avrupalı olmanın ibresi köksüzlük ve kimliksizlikse biz kurulan eğri bacaklı birlik masasında oturmayız olamayız. Avrupalı olmanın yolu Kandil’e çıkıyorsa kimseye ihtiyacımız olmayacağından biz bize yeteriz.

AB İLERLEME RAPORU’NA TEPKİ

AB Komisyonu’nun hazırladığı ilerleme raporları yayımlandı. Bu kapsamda 102 sayfalık rapor Türkiye’ye yansıdı. HDP’li vekillerin tutuklanması endişe verici bir konu olduğu vurgulanmakla birlikte Güneydoğu’daki gelişmeler sıkıntılardan başlıcaları olduğu ifade edilmiştir. AB’nin aklı hala çözüm sürecinde kalmıştır. 

İlerleme raporunda yargı bağımsızlığındaki kötüleşmeye dikkat çekilmiş, gazetecilerin tutuklanması eleştirilmiştir. Şu işe bakın, Türkiye’nin Terörle Mücadele Kanunu’nun Avrupa’yla uyumlu olmadığı iddia edilmiştir. Ülkemizin beka mücadelesi verdiği böyle bir zamanda, AB’nin terörle mücadelemizi engelleme çabası sorunludur.

Bekaa mücadelesi verdiğimiz bu dönemdeki talepler sorunludur. Terörle mücadele kanununde değişiklik yapılması dahil kimlerin değirmenine su taşıdığı ortadadır. Serbest dolaşım için taviz verelim istiyorlar. Türkiye’nin buna evet demesi her şeyden önce dökülen şehit kanlarına nankörlüktür

ERDOĞAN’IN DÜŞÜNCELERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Eğer bizi istemiyorlarsa açıkça söylesinler, bize yapılanlara karşı ilaniyeye kadar sabredemeyiz. Milletimiz ne derse onu yaparız” demiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği düşünceleri bizim için önemlidir. Millet sözün sahibidir, müracat halinde vereceği hüküm kesin hükümdür. AB süreci uzayacak, müzakereler kızağa alınacaksa, milletin onurunu savunmak her vatanseverin seçeneği olmaldır. Türkiye gerekirse kendi yağında kavrulacak, kimseye el açmayacaktır.

Biz Türkiye’yiz, büyük ve yenilmez Türk milletiyiz. Türkiye’yi ekonomik yaptırımla tehdit eden AB yetkilisinin haddini hududunu bilmesini tavsiye ediyorum.

KIBRIS’TAKİ GÖRÜŞMELERİN BAM TELİ TOPRAKTIR!

Kıbrıs görüşmelerinin bam teli topraktır. Toprak, vatandır, namustur. Kıbrıs’ta Güzelyurt konusunda nasıl bir yol izleneceği belirsizdir. Adadaki askerlerin durumu belirsizdir. Sırf çözüm olsun diye de Türkiye vatanını terk etmek, yalnıştır, skandaldır. Kıbrıs’taki Türk toplumunun kazanımlarını ortadan kaldıracak bir anlaşmanın milletimiz arasında bir karşılığı olmaycaktır.

Her şey dönüp dolaşıp toprak meselesine kilitlenmektedir. KKTC’nin vereceği toprak var mıdır? Varsa nerelerdir, Güzelyurt ve Karpaz gözden çıkarılmış mıdır? Buradaki Türk varlığı ne olacaktır? KKTC Türk vatanıdır, telaşla çözüm olsun diyenler, Kıbırs’ın tapusunu karambole getirip verirlerse şehitlerimize bunun hesabını veremezler. MHP bundan sonra da Kıbrıs müzakerelerini yakından izleyecek ve gerekli notlarını alacaktır. Ve her zaman diyeceğiz ki Kıbrıs Türktür, Türk kalacak.

AMERİKA’DAKİ BAŞKANLIK SEÇİMİ

ABD’nin 45. başkanı seçilen Trump, yeni yetme kaşifleri ters köşeye yatırmıştır, Trump başkan seçilmiştir. Buna da demokratik olgunlukla yaklaşım esas olmalıdır. Yaklaşık 100 yıldır stratejik denklemleri değiştiren önemli bir ülkedir. Dikkat edilmesinde yarar ve zorunluluk vardır. Bu ülkedkei Başkanlık değişimini kendi ülkesindeki gelişmelerden ndaha fazla anlamlandırmak kaygı vericidir. İlk kadın başkana doğru başlıkları gazete manşetlerine çıktı. Tüm bunlara rağmen Trump ipi göğüsledi. Clinton’un kazanamaması alayını şok etmiştir.

Trump’ın ABD’yi yeniden büyük güç yapaccağım sözleri onay gördü. Trump’un sert üslubunun aleyhine olacağını düşüneneler yanılmıştır. Nihayetinde Trump’sız bir ABD hayali kuranlar sandığa sıkışıp kalmıştır. Bu avarellerin kendi meselesidir.

Biz Trump’ın seçilmesi sonrası yaşanan beklentiler eihtiyatla yaklaşıyoruz. 2008’de Obama’nın sçilmesiyle ABD’nin ırkçılığı aştığını ifade edenler, dünyanın artık rahatladığını belirtenlerden, Asırlık amerikan rüyasınıng gerçekleştiğini yazanlar pek çok konuda övgüler saydırmıştır. Ne yazık ki Obama’nın gelişi islam dünyasına savaş ve ölüm olarak yansımıştır. Örtülü ırk çatışmalarının tehlikeli bir şekilde yeniden ısındığı görülmektedir.

TALEBİMİZ PENSİLVANYA’DAKİ ZATIN TESLİMİDİR

Bizim ilk talebimiz Pensilvanya’daki zatın derhal teslimidir. Egemen devletlerin toprak ve insan bütünlüğüne saygı göstermesini istiyoruz. ABD ve Türkiye ilişkilerinin yeniden şekillenmesine katkı sunmasını bekliyoruz. Yeni duvarlar örmenin, inanç ve kültürler arasına bariyerler örmeninn kimseye bir faydası yoktur. Bizim Amerikan rüyasından beklentimiz buna dair he4rhangi bir merakımız yoktur.

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

ANAYASA: BAŞBAKANLA GÖRÜŞMEMİZ VERİMLİ GEÇMİŞTİR

Anayasa konusunda insiyatif almamız, fiili çarpıklığı çözme irademiz yalnızca Türk devletinin geleceğini korumak içindir. Türkiye’nin adım felakete gitmesini istemiyorsak uzlaşalım, çözüm bunalım. Bizim meselemiz kimin ne olacağı değildir. Bildiğiniz gibi geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığımız görüşme verimli geçmiştir. Makul ve müsbet gördüğümüzü söylemiştir.k. Milletimizin ağrıyan başına sifa olmak istiyoruz. 15 Temmuz’dan sonra bambaşka bir Türkiye vardır. Ağa girdikten sonra ah vah etmeyelim.

Türk siyaseti ucuz hesap yapmadan, çatışma ve çekişmeye kapılmadan Türkiye’nin ana meselelerine çzöüm bulmaya mecburdur. MHP, daha önce açıkladığı kırmızı çizgilerine bağlı olmak şartıylşa her anlamlı teşebbüse vardır. Her ağacı taşlamıyoruz, yalnızca Türkiye rahatlasın huzur bulsun diyoruz.

CHP’YE ÇAĞRI

AKP’nin anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Parti olarak söz konusu metin üzerindeki çalışmalarımızı çok dikkatli ve kılı kırk yaran bir değerlendirmeyle yapıyoruz. Katıldığımız ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Üzerinde mutabık kaldığımız değişiklikleri en kısa sürede Meclis Genel Kurulu’na getirmeyi arzuluyoruz.

Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan’a “Kapımız açık” diyorsa kapısı açıktır. Kafa kafaya verelim, omuz omuza verelim, gönül gönüle verelim, fiili açmazı giderelim. Milletimizin sorunlarına beraberce eğilelim, gelin Türkiye’yi kamburundan birlikte kurtaralım. Gelin karşımızdaki barikatları teker teker aşalım. İstersek, önyargısız bir araya gelirsek başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. 

(Kaynak: NetTavır)


Editör: TE Bilisim