Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u ziyaret etti. "Siz İmralı'ya gidin, ben de Silivri Cezaevi'ne giderek eski Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ ile kucaklaşacağım" diyen Bahçeli ile Başbuğ'un 'kucaklaşması' bugün gerçekleşti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Devlet Bahçeli, ''Silivri, İmralı'nın dengi ve eşiti değildir. Silivri ziyaretimiz kimseyi rahatsız etmemelidir. Bu İmralı'ya muadil bir adım değil'' ifadelerini kullandı.

İlker Başbuğ'u ziyareti sonrası açıklama yapan Bahçeli şunları söyledi:

''Geçtiğimiz haftaki Meclis grup toplantısında Silivri’de 26. Genelkurmay Başkanımızı ziyaret edeceğimizi açıklamıştım. Bu sözümü yerine getirmenin gönül huzurunu yaşıyorum. İlker Başbuğ ile bugün tutuklu bulunduğu Silivri’de görüştük. Başbuğ hakkında Genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen internet sitelerine ilişkin andıç davası kapsamında 2 Ocak 2012’de soruşturma açıldı. Arkasından da 06 Ocak 2012’de silahlı terör örgütü yöneticiliği suçlamasıyla tutuklandı.

KOMUTANIMIZ TERÖR SUÇLAMASIYLA CEZAEVİNDE

TSK’nın en yüksek mevkiinde 2 yıl görev yapan değerli bir komutanımız ne yazık ki terör örgütü kurmak suçlamasıyla bugün demir parmaklıklar arasındadır. Bu haksız mesnetsiz iftiranın adalet duygusunu rencide ettiği ve zedelediği tümüyle ortadadır. Değerli bir komutanımız terör suçlamasıyla cezaevinde. Başbuğ'un karşı karşıya kaldığı muamele esef ve üzüntü vericidir.

SİLİVRİ İMRALI'YA MUADİL BİR ADIM DEĞİLDİR

Değerli komutanlarımızın cezaevinde olması kabul edilemez. Komutanları terörist olarak sunmak akla ve zekaya hakaret olacaktır. Başbuğ bir karalama kampanyası ile karşı karşıya kalmıştır. Silivri, İmralı'nın dengi ve eşiti değildir. Silivri ziyaretimiz kimseyi rahatsız etmemelidir. Bu İmralı'ya muadil bir adım değildir.

Terör örgütü PKK'nın ele başlarının ve militan kadrosunun temize çıkarılma gayretlerinin artan bir şekilde sürdürüldüğü bir dönemde TSK'da görev yapmış komutanlarımızın yargısız infaza maruz kalmaları, üzerlerine atılı suçlar kesinleşmeden darbeci gösterilmeleri kabul edilemez bir ilkelliktir.''

MUHABİRİN SORUSUNA KIZDI

Bir muhabirin, "Ergenekon davasında askerlerin yanında birçok sivil isim de yargılanıyor. Böyle bir ziyaretin diğer bir siviller için destek olduğu düşünülebilir mi?" sorusuna Bahçeli şu yanıtı verdi; "Bu soru çok yanlış. Genelkurmay Başkanı'nı ziyaret etmek TSK mensuplarının tümünü burada ziyaret etmekle aynı anlama gelir"

Editör: TE Bilisim