Gazetecilerle biraraya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den yerel seçimler, Katar'ın hibe uçağı, Çakıcı ve afla ilgili sürpriz açıklamalar geldi. Alaattin Çakıcı ve af ısrarına devam eden Devlet Bahçeli af teklifinin tamamlandığını ve 24 Eylül'de TBMM'ye sunulacağını açıkladı. Bahçeli, Alaattin Çakıcı’ya sahte rapor düzenledikleri iddia edilen doktorların tutuklanmasıyla ilgili de “Burada bir adaletsizlik var. Bunu bir örgüt haline dönüştürmek yanlış” dedi.


HİBE UÇAK KABUL EDİLEMEZ

Katar emirinin Cumhurbaşkanlığı talip olunca satışa çıkardığı özel jetini Türkiye'ye hibe etmesine tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi:

-"Türkiye Cumhuriyeti Devleti hediye, hibe kabul etmez, uçak ihtiyacı varsa bunun piyasası neredeyse, kendi kaynaklarıyla almayı tercih etmelidir. Ama 'Bana hibe edildi hediye edildi' bu Türk milletinin kabul edeceği bir durum değil. Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunu kabul etmemesi gerekirdi diye düşünüyorum."

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!


İSTANBUL İÇİN BOMBA KARAR

Devlet Bahçeli yerel seçimlerle ilgili de flaş açıklamalar yaptı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na MHP'nin aday göstermeyeceğini açıkladı. Bahçeli daha önceki seçimlerde aldıkları oy oranının ortada olduğunu belirterek, 'İstanbul'da çıkarttığımız adayın kaç oy alacağı geçmişte belli. Kazanamayacağımız yerde bir aday çıkartıp 'Bizim de adayımız var' demenin bir manası var mı? Ama ilçelerinde bizim de aday çıkartacağımız yerler var. MHP'nin yönettiği belediyelere yeniden talibiz, bazı hizmetler yarıda kaldı' dedi.

AK Parti ile aynı yerde aday gösterdikleri taktirde ittifak ruhunun zedelenmeyeceğini söyleyen Bahçeli, şunları söyledi:

-"Onlar çıkarıyorsa biz de çıkartırız. 'Haydi gelin burada bir aday etrafında birleşelim' olabilir. Bunlar hep konuşulur. 'İlle de benim dediğim olacak' diyenleri de sırtımızda küfe yok ya taşıyacak durumda değiliz. Türkiye'yi düşünerek gerçekçi siyaset yapmaya çalışıyoruz.


3 BÜYÜKŞEHİRDE BAŞARISIZ OLURSAK…

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın 3 büyük şehirde başarısız olması durumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tartışmaya açılacağını dile getirdi.


Doğu ve Güneydoğu için de aşiretlerin iradesi önemli uyarısı yapan Bahçeli, ''Adayın kim olduğunun dışında, Kürt kökenli Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan aşiretlerin iradesini alarak, onların iradesiyle adaylar belirleyerek PKK'yı siyasi boyutta da yok edebilecek bir birliktelik diyorum ben. Bu 30 ilde CHP, HDP eklemlenmiş bir yapıda seçime girer, PKK yanlısı kişiler aday gösterilir sonuç alınırsa bu defa terörle mücadelenin bir boyutu tartışmaya açılır'' diye konuştu.


Editör: TE Bilisim