MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aday listelerinin seçim kullarına teslim edilmesinin ardından dün akşam gazetecilerle bir araya geldi. Bahçeli, seçimlerden, İttifak mitingine, Ecevit’ten Kemal Derviş’e kadar birçok konuya değindi.

Cumhur İttifakı’nın seçim anlaşmasının önce 14 daha sonra 30’a kadar çıktığını belirten Bahçeli, "3 büyükşehirde yani İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyebileceğimizi ifade ettik. Ardından genişleme süreci şartlar gereğince devam etti ve 30 büyükşehirde üzerinde duruldu” dedi.

Daha sonraki çalışmalar içinde 30 şehirin esas alındığına dikkat çeken Bahçeli "Zillet ittifakı denilen yapılaşma sonrasında 30 ili de aşan bir ittifak anlayışı beraberinde geldi” diye konuştu.

'YILDIRIM' ÇAKAR

Planlama genellikle Cumhur İttifakı'nın ağırlıklı partisi AKP olduğu için onların çalışma düzenine uygun tarzda yapılıyor. Eğer isterlerse Ankara, İstanbul ve başka şehirler bizim de takvim uygun düşerse görüşülebilir... Aynen Yenikapı'daki gibi muhteşem bir beraberliği İstanbul'da gerçekleştirebiliriz. Öyle bir miting İstanbul'da 'yıldırım' gibi çakar…

İTTİFAKTA SON RAKAMLAR
Cumhur İttifakındaki son rakamları açıklayan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: "Toplam belediye sayısı 1389. İlan edilen belediye 851. Cumhur İttifakı 538’dir. Yani bir başka ifadeyle ittifak 30 büyük şehrin dışında ilçeleri de kapsamaktadır"

Doğru Aday: Ama Nasıl? Doğru Aday: Ama Nasıl?

SİYASİ TAKTİK
Bazı yerlerde de oluşmuş Zillet İttifakının yapısına göre, orada en güçlü parti hangisi ise onun etrafında birleşilerek sonuç alınması düşünülmüştür. Cumhur İttifakı'nın sonuç elde edebilmesi açısından Türkiye’de zillet ittifakına mahalli idarelerin yönetimini kazandırmamak amacıyla düşünülmüş bir siyasi taktirdir. O sebepten dolayı her partinin kendi adayıyla seçime gireceği yerler vardır, bu şekilde yapılan yerler vardır.

AK PARTİ X’TİR
Cumhur İttifakı'yla ilgili ikinci bir soru vardı? Orada bir formül geliştirmiştik: x artı y eşittir z şeklinde. Bu 24 Haziran seçimleriyle alakalıdır. Orada x’i AKP, y’yi biz temsil ediyorduk. Eşittir veya fazladır dediğiniz taktirde o da Cumhur İttifakı'nın toplam oyudur. Zyüzde 52 ye tekabül etmektedir. Onun altına düşmemek ara hedeftir. BURHANETTİN KOCAMAZ’A HELALLEŞME DAVETİ
Mersin’de Burhanettin Kocamaz Bey'in 17.25 itibariyle isminin verilmemesi hali düşündürücüdür. Bunu kim düşünmelidir? Burhanettin Kocamaz Bey düşünmelidir. İYİ Parti genel merkezi düşünmelidir. Burada gerçekten bir ihmal mi vardır veya bir art niyet mi vardır veya zillet ittifakının farklı bir boyutu mu vardır?  Bana göre siyasi hayatımızda Mersin açısından bir kayıp olmuştur. Tekraren de söylüyorum: Gelin hep beraber olalım bir daha helalleşelim. Bu defa Mersin’i daha güçlü bir şekliyle alalım derim.

ECEVİT’İN ÖLÜMÜNDE KEMAL DERVİŞ PARMAĞI?
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik daralmaya da değinen Bahçeli şu ifadeleri kullandı: "Rahmetli Ecevit yetkililere bir soru yöneltti, 'Bu ekonomik krizi nasıl aşarız? Bürokrasideki ve kıymetli bakan arkadaşlarımızın bir önerisi var mıdır?' dedi. Türkiye’ye sipariş edilmiş olan Sayın Kemal Derviş bir cümle sarf etti: 'Efendim yeni bir senaryoya ihtiyacımız var.' Ecevit merak etti, 'Ne gibi bir senaryo' diye sordu.

Birisi de 'Efendim onu doktorunuz bilir' dedi. Sonrasını biliyorsunuz. Rahmetli Ecevit'in hastane hayatı… Ecevit’siz hükümet, MHP’siz yönetim vs gibi kavramlarla Türkiye nereye getirildi. Ardından önce 7 Temmuz günü DSP’den 5 kişi istifa etti… Sonra istifalar devam etti. 30'u buldu.


GÜL VE DAVUTOĞLU

Yeni bir siyasi oluşum her zaman söz konusu olabilir. Kişilendirme bağlamında almamak lazım. Siyasi hedefleri taşıyan insanlar, mevcut siyasi zeminde yer bulamıyorlarsa siyasette bir boşluk doğduğunu, yeni bir oluşuma ihtiyaç olduğunu söylerler. Karikatürlerde görürsünüz. ‘Snıff snıff’ yazar. O siyasi kokuyu ararlar. Bir bakarsınız ki üç beş kişi düşer buraya ve derler ki “Yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç var”. 103 siyasi parti var ve kapanan parti 70'in üzerinde.

Editör: TE Bilisim